Mil·lenari de la Seu de Manresa

Seu de Manresa
15/07/2020 - 30/10/2020 Manresa

L’any 1020, el bisbe Oliba va redotar l’església de Santa Maria i va restablir els límits de Manresa. I per celebrar aquest mil·lenari s'han programat actes i activitats que no et pots perdre!

On?

Seu de Manresa

El programa d’actes s’iniciarà el mes de juliol i clourà el mes d’octubre de 2020 i inclou una conferència, una missa, visites guiades al capvespre, un festival de microteatre dins el temple, un cicle de coneixement romànic i la inauguració de l’Espai Oliba, que entrarà a formar part del recorregut habitual de les visites 
 
La redotació de la Seu data del 15 de juliol del 1020, quan el bisbe Oliba, juntament amb la Comtessa Ermessenda i el seu fill Berenguer Ramon, van visitar Manresa amb l’objectiu d’impulsar la reconstrucció de la ciutat, redefinir un altre cop els seus límits i reorganitzar-la al voltant de l’església de Santa Maria. Aquesta visita se succeïa després que a finals del segle X la situació fronterera de Manresa propiciés que el cabdill sarraí al-Mansur saquegés, incendiés i destruís la ciutat. La construcció de la Seu romànica s’inicià a finals del segle XI. D’aquesta època en queden diverses restes visitables actualment.
 
Aquest estiu, per celebrar el Mil·lenari, la basílica proposa la ponència “Mil anys d’una represa: Manresa i Oliba” a càrrec del doctor Marc Sureda (15 de juliol, 19.30h), les visites guiades “Vesprades Mil·lenàries” (16, 17, 22, 23 i 24 de juliol, 19.30h) i un Festival de Microteatre (3, 4 i 5 de setembre). A més, el dia 15 de juliol s’inaugura l’Espai Oliba, on s’hi explicaran els orígens de la Seu i de la ciutat, i a partir de llavors sempre serà visitable.
 
  • 12 de juliol a les 19.00h: missa solemne.
  • 15 de juliol a les 19.30h: conferència “Mil anys d’una represa: Manresa i Oliba”, a càrrec de Marc Sureda, i inauguració de l’Espai Oliba.
  • 16, 17, 22, 23 i 24 de juliol: Vesprades Mil·lenàries, visites guiades.
  • 3, 4 i 5 de setembre: 4t Festival de Microteatre Cop d’Ull.
  • 9, 23 i 30 d’octubre: cicle de coneixement romànic.

Més informació:

 

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Ruta modernista teatralitzada

Ruta modernista teatraltzada
19/07/2020 Vilafranca del Penedès

Redescobreix Vilafranca amb aquesta ruta, un recorregut per les principals petjades del Modernisme de la capital de l'Alt Penedès. 

On?

carrers del centre de la Vila

L’itinerari segueix l’important patrimoni arquitectònic modernista fruit del ressorgiment econòmic de la comarca de l’Alt Penedès de finals del segle XIX i principis del segle XX amb importants obres. L'esplendor de la Vilafranca dels voltants del segle XX a través de l'escultura, les arts gràfiques i el recorregut pels edificis més emblemàtics i inclou interiors de la Casa Miró i la Casa Freixedas.

+informació

 

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Món Sant Benet reobre el 17 de juliol

17/07/2020 - 31/12/2021 Sant Fruitós de Bages

A partir del 17 de juliol Món Sant Benet t'ofereix noves experiències amb propostes per a tots els gustos: joves, adults i famílies. Redescobreix Món Sant Benet!

On?

Món Sant Benet

Camí de Sant Benet de Bages, s/n -

Hi haurà propostes per a tots els gustos, des d’activitats relacionades amb la gastronomia i el paisatge, a propostes lúdiques per gaudir de l’entorn natural amb la família i també altres on s’entrellacen la història i el misteri... A Món Sant Benet tenim moltes ganes de compartir amb tu el seu entorn únic i per això hem preparat totes les mesures sanitàries necessàries per garantir que puguis gaudir de les activitats amb la màxima tranquil·litat.

+informació

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Igualada medieval

Igualada medieval
19/07/2020 Igualada

Igualada és una ciutat coneguda per ser un centre industrial, però molt abans creix al voltat d’una cruïlla de camins. Descobreix, amb aquesta visita guiada, els orígens mil·lenaris de la capital de l'Anoia.

On?

Oficina d'Informació Cultural i Turística

C/ García Fossas, 2 -

Descobreix, amb aquesta visita guiada, els orígens mil·lenaris de la ciutat d’Igualada i recorre les seves línies de muralla, alhora que descobrim els principals elements patrimonials del nucli antic igualadí.
Recorrerem els carrers del nucli antic d’Igualada, on trobarem alguns dels portals medievals, la ubicació de la mota defensiva que originà la ciutat i, també, l'organització del mercat principal de la comarca de l’Anoia.

+informació

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Visita guiada a la Catedral

vitralls catedral barcelona
18/07/2020 - 01/08/2020 Barcelona

De la mà d'un guia professional, el visitant podrà gaudir de l'explicació dels espais i els elements més significatius del monument gòtic, una mica de la seva història, els usos i les tradicions del primer temple barceloní.

On?

Catedral de Barcelona

Pla de la Seu, s/n -

S'explicaran diferents tècniques de producció, es farà un repàs als diferents moments històrics en què la Catedral encarrega els vitralls i s'accedirà als triforis per veure les vidrieres de més a prop.

Dies: 18 de juliol i 1 d'agost.

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Eulàlia, mirall de Barcelona

eulalia barcelona
23/07/2020 Barcelona

Sabies que la ciutat de Barcelona és plena de referències a la vida de Santa Eulàlia? D’on ve la seva devoció?

On?

Catedral de Barcelona

Pla de la Seu, s/n -

L’activitat permet conèixer la història i l’origen de la llegenda i de la devoció a la Santa a partir de les representacions que, amb l’ajut de les famílies, anirem identificant a la Catedral i a l'entorn del temple. Resseguirem les petjades que la primera patrona de la ciutat ha deixat en l’imaginari col·lectiu, en els carrers i edificis de la ciutat, al llarg del temps.

 Web

Documents adjunts

Al mapa


La Llacuna emmurallada

La Llacuna emmurallada
18/07/2020 La Llacuna

El poble de la Llacuna és un dels més rics en patrimoni de la comarca de l’Anoia.

On?

Oficina d'Informació i Turisme

Plaça Major, 2 -

Amb aquesta visita recorrerem l'antic perímetre de muralles i descobrirem els seus antics portals, les torres que defensaven el poble i finalitzarem la visita al vell centre del poble: excel·lent plaça porxada que és la Plaça Major, presidida per l’església de Santa Maria.

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Sitgestiu Cultural

Sitgestiu 2020
16/07/2020 - 05/09/2020 Sitges

Aquest estiu torna el Sitgestiu Cultural, amb cultura i experiències a Sitges. Gaudeix dels concerts, visites nocturnes, exposicions temporals, tallers familiars i cinema a la fresca!

On?

Sitgestiu Cultural 2020

Museus de Sitges -

Aquest estiu torna el Sitgestiu Cultural del 16 de juliol al 5 de setembre amb 3 concerts de clàssica, 2 espectacles d’òpera, 2 concerts de jazz, 1 recital poètic, 4 visites amb el cel i la lluna.
3 museus, 3 exposicions temporals, 2 tallers familiars, 1 cinema a la fresca i 2 activitats paral·leles.

L’any 2020 quedarà gravat a la memòria de tothom, com l’any en què va aparèixer la Covid-19 i ens vam haver de distanciar i confinar. Aquesta malaltia, i les mesures per a contenir-la, han posat en risc la celebració del Sitgestiu 2020.

Per tot plegat, hem adaptat el programa a les noves circumstàncies, tot traslladant la majoria d’activitats a l’aire lliure i vetllant per garantir les màximes condicions de seguretat, i oferint noves activitats que puguin interessar públic ben diferents. Un munt d’activitats per gaudir de la cultura.

Amb venda anticipada d’entrades.

 Web

Documents adjunts

Al mapa


SITGESTIU

16/07/2020 - 25/08/2020 Sitges

Concerts, visites nocturnes, exposicions temporals, tallers familiars i cinema a la fresca.

On?

Museus de Sitges

C/ Fonollar, s/n -

L’any 2020 quedarà gravat a la memòria de tothom, com l’any en què va aparèixer la Covid-19 i ens vam haver de distanciar i confinar. Aquesta malaltia, i les mesures per a contenir-la, han posat en risc la celebració del Sitgestiu 2020.
Per tot plegat, hem adaptat el programa a les noves circumstàncies, tot traslladant la majoria d’activitats a l’aire lliure i
vetllant per garantir les màximes condicions de seguretat, i oferint noves activitats que puguin interessar públic ben diferents.

 Web

Al mapa


Taller Innova+: Introducció a Arduino

tallers innova arduino sabadell
03/10/2020 - 24/10/2020 Sabadell

La placa Arduino és una plataforma de hardware lliure pensada per facilitar a tothom l'ús de l'electrònica. Taller per a majors de 18 anys.

On?

Espai Cultura Fundació 1859

C/ d'en Font, 25 -

Coneixerem les bases de l’electrònica i la programació per tal de poder construir petits projectes que ens permetin interactuar amb la realitat a través de dispositius electrònics. No calen coneixements previs ni d'electrònica ni de programació.
Durada: 4 sessions de 2 h. Horari: dissabtes 3, 10, 17 i 24 d'octubre, d'11.30 a 13.30 h.
Preu: 70 €: 40 € d’inscripció + 30 € de materials. Si ja tens o prefereixes adquirir pel teu compte alguns dels materials, posa't en contacte amb l’Espai Cultura.

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Club de ciència

club ciencia sabadell
01/10/2020 - 17/06/2021 Sabadell

Taller setmanal on els participants fan ciència des d’una perspectiva divertida, experimental, interactiva i rigorosa.

On?

Espai Cultura Fundació 1859

C/ d'en Font, 25 -

El taller vol despertar l'interès sobre el món de la ciència a través de l'experimentació i l'observació directa de tot el que els envolta, amb l'objectiu de potenciar la creativitat, la comunicació, la innovació, les intel·ligències múltiples i l'aprenentatge des del joc.
Horari: dijous de 18 a 19 h. Edats: de 6 a 9 anys. Quota mensual: 41 €.
Cal inscripció prèvia. Podeu reservar plaça presencialment, correu electrònic, telèfon o al web d'Espai Cultura.

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Visita als edificis modernistes de la Fundació 1859

Fundació 1859 Caixa Sabadell
27/09/2020 - 31/01/2021 Sabadell

La visita consisteix en un recorregut comentat per l'apassionant història del patrimoni modernista de la Fundació 1859 Caixa Sabadell.

On?

Espai Cultura Fundació 1859

C/ d'en Font, 25 -

D'una banda, la seu de la Fundació, en origen seu central de la Caixa d'Estalvis de Sabadell. De l'altra, l'edifici de l'Espai Cultura Fundació 1859, nascut com a Escola Industrial d'Arts i Oficis i, posteriorment, seu de l'Obra Social de Caixa Sabadell.
Durada aproximada de la visita: 1 h i 20 minuts.
Visites programades (totes a les 12 h): Diumenges 27 de setembre, 25 d'octubre, 29 de novembre, 27 de desembre i 31 de gener.
Preu: 3 € per persona. Cal inscripció prèvia.

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Va de pirates! Les incursions en la costa badalonina

Va de pirates!
19/07/2020 Badalona

Passejada a bord del Quetx Ciutat Badalona per donar a conèixer als nens les incursions pirates a la ciutat.

On?

Moll de Capitania del Port de Badalona

Fa molts anys els pirates arribaven sovint a les costes de Badalona. Voleu reviure aquelles incursions a bord d'un vaixell antic? Convertiu-vos en autèntics pirates de la mà del corsari més famós de la ciutat i aneu a la recerca d'un tresor inesperat!

Horari: 10 a 12h.
Donatiu: 17€ adults i 10€ nens (fins 12 anys).
Reserves en línia a: www.marinabadalona.cat

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Nit de jazz i flamenc

nit jazz flamenc badalona
17/07/2020 Badalona

Dos espectacles per a una mateixa nit: jazz amb quatre músics badalonins i flamenc amb dos guitarristes i un bailaor catalans.

On?

Plaça de Capitania del Port de Badalona

Aquesta serà una nit consagrada al talent badaloní i català. Començarem amb un espectacle musical que combina sonoritats que van des del jazz a les músiques d’arrel tradicional, de la península, del Mediterrani o de Brasil i seguirem amb un de flamenc modern i actual.

Horari: 22h
Preu: Taquilla inversa
Reserves: events@marinabadalona.cat

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Espectacle Costures de l'ànima

coreografia badalona
18/07/2020 - 19/07/2020 Badalona

Espectacle per a les nits de dissabte i diumenge dividit en dues parts, una de música de cambra i una altra amb una coreografia de ballet.

On?

Plaça de Capitania del Port de Badalona

El cap de setmana, a les Nits al Port de Badalona, gaudirem d'un concert de càmera amb un repertori clàssic i conegut per homenatjar les víctimes de la pandèmia. I després de la música, una coreografia que porta per títol ''Seams'' (Costures), un espectacle dissenyat expressament per aquesta ocasió i per aquest moment històric que vivim amb el ballarí badaloní David Yudes.

Horari: 22 h
Preu: Taquilla inversa
Reserves: events@marinabadalona.cat

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Nit d'havaneres al Port de Badalona

nit havaneres port badalona
16/07/2020 Badalona

Havaneres i cant de taberna amb una proposta de Neus Mar, una de les poques veus femenines d'aquest gènere.

On?

Plaça de Capitania del Port de Badalona

Neus Mar ens ofereix a Badalona, en la primera nit de la VIII edició del Festival d’Estiu Les Nits al Port, una manera d’interpretar, de connectar amb el públic, d’entendre i de sentir l’havanera que fuig dels estereotips tradicionals. Un repertori amb temes propis, cançó mediterrània i gèneres habituals del cant de taverna.

Horari: 22 h
Preu: Taquilla inversa
Reserves: events@marinabadalona.cat

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Coneix el Quetx Ciutat Badalona

11/07/2020 - 25/07/2020 Badalona

Passeig pel litoral badaloní a bord del Quetx Ciutat Badalona en què la tripulació us explicarà les diferents parts del vaixell i les seves maniobres. Vine a gaudir d'una panoràmica increïble!

On?

Moll de Capitania del Port de Badalona

Puja a bord del Quetx Ciutat Badalona per gaudir d'una excursió pel litoral de la ciutat tot navegant com els antics comerciants d'espècies. Vine a conèixer aquest emblemàtic veler i tots els seus racons, descobrint l'skyline badaloní!

Dies: 11 i 25 de juliol

Horari: 10 a 12h

Preu: 17 euros adults i 10 euros nens (fins 12 anys)

Reserves en línia a: www.marinabadalona.cat

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Posta de sol a bord del Quetx Ciutat Badalona

10/07/2020 - 24/07/2020 Badalona

Sortida a bord d'un vaixell antic per veure una posta de sol al litoral badaloní.

On?

Moll de Capitania del Port de Badalona

Voleu gaudir d’una posta de sol a Badalona a bord d’un vaixell emblemàtic? No us perdeu aquesta passejada de dues hores amb el Quetx Ciutat Badalona: vistes increïbles del litoral badaloní en una embarcació d’una altra època!

Dia: 10-7-2020. Horari: 20.30 a 22.30 h

Dia: 24-7-2020. Horari: 20.15 a 22.15 h

Preu: 20 euros adults i 12 euros nens (fins 12 anys)

Reserves en línia a: www.marinabadalona.cat

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Exposiciö temporal: L'home nu

Home nu sitges
11/07/2020 - 27/09/2020 Sitges

L’exposició ofereix un recorregut pel nu masculí en les col·leccions dels museus de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona.

On?

Museu de Maricel

C/ Fonollar, s/n -

Sota el comissariat de Fina Duran i Txema Romero, la mostra «L’home nu» exhibeix peces de diverses èpoques, tècniques i formats, agrupades en vuit àmbits: des d'escultures romanes a instal·lacions de videoart contemporani, passant per retaules barrocs, porcellanes vuitcentistes, escultures, dibuixos i pintures modernistes i noucentistes, obra gràfica, fotografies, exlibris, portades de discos, còmics o, fins i tot, perfums.

 Web

Al mapa


Els vitralls de la Catedral de Barcelona

vitralls catedral barcelona
25/07/2020 Barcelona

De la mà de dues expertes en vitralls, els visitants descobriran uns dels elements més fascinants de la Catedral.

On?

Catedral de Barcelona

Pla de la Seu, s/n -

En aquest recorregut de 90 minuts, acompanyats de dues expertes en vitralls, s'explicaran diferents tècniques de producció, es farà un repàs als diferents moments històrics en què la Catedral encarrega els vitralls i s'accedirà als triforis per veure les vidrieres de més a prop.

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.