No t'ho perdis

<p>Mató de Montserrat</p>

Les comarques del Bages i l’Anoia són eminentment agrícoles i ramaderes i, d’uns anys ençà, diferents agrupacions de productors i cuiners han començat a recuperar la gastronomia elaborada amb productes autòctons, una cuina amb consciència i de proximitat. 

Properament...

Festa de la Cirera
Gastronomia

Celebra l'arribada del fruit més saborós amb actes d'arrel tradicional, activitats familiars, música i cireres! Diuen que no hi ha...

Préssec de l'Ordal
Gastronomia

Un préssec únic per les qualitats que li proporciona el cultiu de secà. Compra aquest fruita deliciosa al Mercat del Préssec de l’...

Festa de la Cirera de Torrelles de Llobregat
Gastronomia

Has provat mai les cireres torrellenques? Tasta aquests fruits tan saborosos a la Festa de la Cirera de Torrelles de Llobregat. I ...

 

Subscriu-te al butlletí setmanal

 

Rep cada dijous els millors plans, rutes a la natura i activitats singulars a prop de Barcelona.

Subscriu-te

El + vist

<p>Degustació de cerveses artesanes</p>

En la darrera dècada, el nombre de productors de cerveses artesanes a les comarques de Barcelona ha pujat com l'escuma. Cada any que passa la producció és més alta i més diversa, destinada a un públic cada cop més especialitzat i que cerca noves sensacions al paladar. Si t'agrada la cervesa, però també conèixer com s'elabora, pren nota d'aquestes tres cerveseres que normalment ofereixen visites a les seves instal·lacions. 

<p>Ruta del pa al Lluçanès</p>

Si enyores el pa de debò, el que es feia amb mètodes artesanals, farines locals i pasta mare, t’hem de dir que encara en pots trobar a llocs com la comarca natural del Lluçanès. Una terra amb identitat pròpia, a mig camí entre la Plana de Vic i el Berguedà, on l'activitat pagesa és molt viva i on els aliments no es fabriquen: es fan. La ruta del pa t'encantarà tant si ets un foodie modern com un avi amb nostàlgia del passat.

<p>Cigronet de l'Alta Anoia</p>

L’Anoia és una comarca que té una gran diversitat de productes autòctons: des dels llegums, com el cigronet de l’Alta Anoia; els cereals, com l’arròs paperer; la gustosa botifarra de Calaf, fins a la mel de mil flors o l’oli d’oliva. El ventall de productes que es cultiven i s’elaboren a la comarca és molt ric i divers i, en alguns casos, no gaire conegut. Descobreix l’essència de la gastronomia anoienca, fent un recorregut pels sabors més preuats.

Guies i mapes