Viles marineres de Costa Barcelona

Els bitllets d’aquesta ruta es posaran a la venda a la tardor

Aquest tren et porta a descobrir les viles marineres de la costa del Garraf. Una ocasió única per visitar Sitges i Vilanova amb un programa especial i visites exclusives organitzades per l'ocasió. En el moment ideal, quan el sol de tardor banya les platges del Mediterrani i la llum il·lumina les cases blanques dels barris del nucli antic. Una opció immillorable de deixar-se portar pels carrerons estrets amb el blau del mar al fons i descobrir tot el que aquestes viles tenen per oferir-te. 

Al matí, a Vilanova i la Geltrú:

Museu del Ferrocaril

El tren ha sigut el primer mitjà de transport que ha permès cobrir llargues distàncies de forma ràpida i tot el que envolta el ferrocarril destil·la el romanticisme d'aquells viatges dels primers turistes per descobrir Europa. En aquest museu trobaràs  locomotores i vagons de totes les èpoques. Pica el bitllet i deixa que el revisor t'expliqui la història del ferrocarril a casa nostra. T'enamorarà.

Visita a Vilanova i la Geltrú

Durant la passejada visitaràs diferents indrets emblemàtics de Vilanova com:

La Rambla principal, un dels espais paradigmàtics del creixement de la Vilanova del segle XIX, la qual acull residències en forma de palauets urbans, molts d'ells vinculats a les fortunes indianes, espais d'oci i cultura i també negocis locals diversos.

El mercat municipal. Des de l'edat mitjana diferents espais de la ciutat han estat els emplaçaments on es feien les transaccions de diferents aliments, aquest fet s'unifica amb la construcció del Mercat del Centre, l'any 1941.

La Plaça de la Vila. Es construí en els antics terrenys d'un convent dels Caputxins i es va fer gràcies a la donació d'un de tants patricis que havien fet fortuna a Amèrica, anomenats "americanos", i que van aportar diners per a la millora de les infraestructures de la seva ciutat natal.

Plaça dels Cotxes i plaça de les Cols: Podem admirar grans residències d'"americanos" i seus d'entitats culturals construïdes gràcies als negocis d'ultramar.

Plaça dels Carros. Inici d'un dels eixos comercials de la ciutat, el carrer dels Caputxins. Hi trobem el primer monument modernista construït a Vilanova, una font obra de Josep Font i Gumà.

Aniràs cap a Sitges abans de dinar. El consell és que dinis bé, opcions de bons restaurants no falten, perquè la tarda serà completa. 

Olor de Most

Descobreix com l'aroma de la Malvasia ha marcat el caràcter de Sitges. De poble portuari i de vinyes, a convertir-se en un referent internacional en turisme. En aquest recorregut desgranem els orígens de la vila de Sitges. L’activitat inclou una visita guiada al centre històric de Sitges, entrada al Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges i un tast de Malvasia Dolça del Celler de l'Hospital o de most.


Més informació:

Trens Turístics de Barcelona és molt més