El plaer d’anar de compres

Anar de compres per les comarques de Barcelona és un gran plaer que t'hauries de permetre. Terra endins o vora el mar, són molts els pobles i les ciutats que tenen botigues centenàries on l'elegància n'és la protagonista, comerços d'alimentació regentats per mestres artesans ben sibarites, farmàcies decorades amb mobiliari modernista, i locals de moda i complements on les creacions dels dissenyadors locals conviuen amb les marques internacionals més exclusives. Et proposem cinc destinacions de 'shopping' imprescindibles.

1. Badalona 

Badalona és una ciutat perfecta perquè gaudeixis d'un dia de compres ben complet mentre passeges pel seu nucli antic carregat d'història. Al carrer de Mar, per exemple, trobaràs algunes de les botigues més antigues de la vila, com les farmàcies Surroca i Serentill, la drogueria Boter, Calçats Gubern i la bomboneria Ca l'Almera. I ben a prop, davant del mercat Maignon, està ubicada La Modernista, una merceria que no ha canviat gaire des de la seva inauguració el 1886. 

2. Calella 

Un altre poble de referència per als amants de les compres és Calella. La capital turística del Maresme és un autèntic centre comercial a cel obert, amb més de mig miler de botigues, i disposa d'una gamma de productes tan àmplia que et serà molt fàcil trobar el que busques. Un bon lloc per començar és el Mercat Municipal de Calella, situat en un edifici d'estil noucentista, i, des d'allà, deambular sense presses pel carrer de l'Església. Però, atenció, que abans hauries de fer una parada al carrer de Sant Joan: al número 89 hi ha la Carnisseria Can Vives, tota una institució oberta des de 1840.  

3. Castelldefels 

Com a poble turístic per excel·lència, Castelldefels es caracteritza per obrir les portes de les seves botigues tots els dies de l'any i amb unes limitacions horàries mínimes. Aquesta disponibilitat tan absoluta és molt apreciada per a tothom que visita aquesta vila del Baix Llobregat, ja que poden fer les seves compres després d'haver passat el dia gaudint de la platja, els esports nàutics i la cuina marinera.  

4.Manresa 

Manresa és un centre comercial de primer ordre a la Catalunya Central des de fa molts segles. Ara, hi trobaràs botigues de moda, sabates, ulleres, electrodomèstics, roba de llar i tot el que puguis necessitar per a tu o per a casa teva. La zona més comercial de la ciutat és: la Plaça Major, el Carrer de Sant Miquel, la Plana de l'Om, el carrer del Born, el Passeig de Pere III, la Plaça de Sant Domènec, etc. No gaire lluny es troben dues pastisseries que hauries de conèixer: la Perarnau és famosa pels seus dolços en forma de plàtan, i El Cigne, per unes galetes inspirades en el logotip del carrer del Balç, el nucli medieval de la capital bagenca. 

5. Sabadell 

El dinamisme comercial de Sabadell és impressionant. Amb productes i serveis per a tots els gustos i butxaques, pots perdre't pel casc antic de la ciutat i trobar des de botigues de roba internacionals fins a minúscules merceries. Però Sabadell amaga, també, moltes sorpreses! És el cas de Cal Ventura, una botiga de catifes que té en el seu pis inferior uns forns de ceràmica del segle XVIII; de la Farmàcia Argelaguet, amb una façana típicament modernista; del taller de vitralls del mestre artesà Joan Serra, que estarà encantat de mostrar-te la seva botiga; i del Tot Teca-Forn Gotés, al carrer Sant Pau, on les seves forneres, la Rosa Maria i la Núria Gotés, elaboren el "Saballut", un pa a base de farines de blat i cigró menut, oli d'oliva i ceba caramel·litzada que és una veritable delícia. 


More information:

Turisme de Badalona
Turisme de Calella
Turisme de Castelldefels
Turisme de Manresa
Turisme de Sabadell

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal