Mil·lenari de la Seu de Manresa

Seu de Manresa
15/07/2020 - 30/10/2020 Manresa

L’any 1020, el bisbe Oliba va redotar l’església de Santa Maria i va restablir els límits de Manresa. I per celebrar aquest mil·lenari s'han programat actes i activitats que no et pots perdre!

Где?

Seu de Manresa

El programa d’actes s’iniciarà el mes de juliol i clourà el mes d’octubre de 2020 i inclou una conferència, una missa, visites guiades al capvespre, un festival de microteatre dins el temple, un cicle de coneixement romànic i la inauguració de l’Espai Oliba, que entrarà a formar part del recorregut habitual de les visites 
 
La redotació de la Seu data del 15 de juliol del 1020, quan el bisbe Oliba, juntament amb la Comtessa Ermessenda i el seu fill Berenguer Ramon, van visitar Manresa amb l’objectiu d’impulsar la reconstrucció de la ciutat, redefinir un altre cop els seus límits i reorganitzar-la al voltant de l’església de Santa Maria. Aquesta visita se succeïa després que a finals del segle X la situació fronterera de Manresa propiciés que el cabdill sarraí al-Mansur saquegés, incendiés i destruís la ciutat. La construcció de la Seu romànica s’inicià a finals del segle XI. D’aquesta època en queden diverses restes visitables actualment.
 
Aquest estiu, per celebrar el Mil·lenari, la basílica proposa la ponència “Mil anys d’una represa: Manresa i Oliba” a càrrec del doctor Marc Sureda (15 de juliol, 19.30h), les visites guiades “Vesprades Mil·lenàries” (16, 17, 22, 23 i 24 de juliol, 19.30h) i un Festival de Microteatre (3, 4 i 5 de setembre). A més, el dia 15 de juliol s’inaugura l’Espai Oliba, on s’hi explicaran els orígens de la Seu i de la ciutat, i a partir de llavors sempre serà visitable.
 
 

 

Més informació:

 

 Web

Прилагаемые документы

На карте

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.

 

 

 

 

 

список рассылок

Informació COVID-19
A conseqüència de la situació actual, és molt important que consulteu la web oficial de l'entitat responsable organitzadora de l'activitat per assegurar-vos que la informació és la més actualitzada i no ha patit canvis o anul·lacions d'última hora. A més, en els vostres desplaçaments i visites, sigueu responsables i recordeu de seguir les mesures de prevenció recomanades.