9 edificis Patrimoni de la Humanitat

Formar part del club de béns catalogats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO és un privilegi a l'abast només d'uns quants, ja que els criteris que segueix el comitè que atorga aquest reconeixement són molt i molt estrictes. És per això que impressiona saber que, a les comarques de Barcelona, un total de 9 conjunts monumentals gaudeixen d'aquesta protecció màxima. Si t'interessa l'arquitectura, els has de visitar!

El Parc Güell, el Palau Güell i la Casa Milà són els edificis construïts per Antoni Gaudí que abans es van incorporar a la Llista del Patrimoni Mundial. Va ser el 1984, i el seu reconeixement per part de la UNESCO va ajudar a que el talent excepcional de l'arquitecte modernista fos valorat a nivell internacional. El 2005, quatre obres més de Gaudí van ser afegides a aquest inventari de tresors mundials: la Casa Vicens, la Casa Batlló, la Sagrada Família i la Cripta de la Colònia Güell. La Cripta què? La Cripta de la Colònia Güell! Sí, ja ho sabem, ja, que aquest últim edifici és el menys famós dels set. Però això no vol dir res! Situada dins del singular conjunt modernista de la Colònia Güell, a Santa Coloma de Cervelló, la Cripta Gaudí és una construcció molt especial on, entre d'altres coses, la línia recta no existeix.

Vols conèixer la resta de monuments protegits per la UNESCO a les comarques de Barcelona? Doncs hauràs de tornar a la ciutat comtal, ja que aquí s'hi troben el Palau de la Música Catalana i l'Hospital de Sant Pau, dues joies modernistes sortides de la imaginació d'un amic d'en Gaudí: l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Declarades Patrimoni de la Humanitat el 1997, aquestes construccions no són considerades obres mestres de l'art nouveau català per casualitat! El Palau de la Música Catalana és un auditori impressionant, on la seva bellesa competeix amb una perfecta sonoritat. I l'Hospital de Sant Pau t'agradarà pels seus jardins, la torre del rellotge i els pavellons decorats amb mosaics policromats.

 


Més informació:

Llista del Patrimoni Mundial per la UNESCO
Casa Milà
Casa Vicens
Casa Batlló
Parc Güell
Temple de la Sagrada Família
Cripta de la Colònia Güell
Palau de la Música Catalana
Recinte modernista de l'Hospital de Sant Pau