El Modernisme Gurmet

Aquí pots comprar el teu bitllet. Reserva'l ja que s'esgoten! 
Ja tens el bitllet? Descarrega't el programa

Aquesta primavera viatja en tren fins al Maresme i viu un dia especial amb la cultura i la gastronomia com a protagonistes. La teva única preocupació serà seure a la butaca del tren i deixar fluir els 5 sentits per gaudir de tot el que t'han preparat en aquest viatge tan especial. Un agradable trajecte amb les millors vistes del Mediterrani et portaran fins a Mataró i Canet de Mar. Si vols saber que faràs, continua llegint…

Arribats a l'estació de Mataró i dividits en diferents grups faràs:

Visita teatralitzada a la Nau Gaudí

L’any 1883 Antoni Gaudí va construir la seva primera obra i ho va fer a Mataró per encàrrec de la Sociedad Cooperativa la Obrera Mataronense. La Nau Gaudí és el testimoni visible no només d’un projecte modernista pioner en el seu concepte, inspirador de les obres que el van seguir; és també el reflex d’una època, d’un sistema econòmic, social i de treball, les restes del qual arriben fins als nostres dies.

A la Nau Gaudí, et trobaràs amb en Salvador Pagès, l’amic personal de Gaudí que li va fer l’encàrrec de diversos projectes en relació amb la cooperativa.

Plaça Gran i tastet de maduixes

La plaça Gran és el cor de la Mataró medieval i l'emplaçament del mercat municipal des d'antic. El projecte del mercat va sorgir de la mà d'Emili Cabañes el 1891. L'any següent, l'aleshores arquitecte municipal de Mataró, Josep Puig i Cadafalch, reformà la coberta, incorporant una teulada semicilíndrica, amb revestiments ceràmics, maó vist i detalls ornamentals de ferro forjat.

El Rengle va ser la materialització d'una vella reivindicació dels venedors per resguardar les parades del mercat de la pluja, del fred de l'hivern i del sol de l'estiu. Actualment, hi conviuen les parades dels pagesos locals amb una animada activitat gastronòmica.

Tastet modernista de la casa Coll i Regàs 

Una experiència exclusiva i genuïna, on la cultura arquitectònica modernista es fusiona amb l’enogastronòmica. Gaudeix de la visita al marc incomparable de l’espai modernista Casa Coll i Regàs de Mataró, de l’arquitecte Puig i Cadafalch, tot gaudint de tastos i maridatges amb els millors productes de qualitat i de proximitat.

A Canet de Mar t'esperen tres activitats modernistes per descobrir grans obres de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner:

Visita taller de vitralls

Aquesta ruta consisteix en la visita a un taller de vitralls on t'explicaran l’evolució de l’artesania i viuràs el procés de creació d’un vitrall amb una demostració pràctica. Fou amb la plenitud del Modernisme, que el vitrall català arribà a prendre volada, parlarem de Lluís Domènech i Montaner i la seva relació amb els industrials del món del vidre a l’època.

Visita obrador vitralls dolços

També descobriràs com s’elaboren els vitralls “dolços” de Canet.  Una base de massa de pasta de te amb gelatina de colors que aporta la il·lusió òptica per qui el degusta. Les galetes et recorden els vitralls modernistes, símbol de Canet de Mar i són, això segur, el millor souvenir gastronòmic que et pots endur al finalitzar la visita.

Visita teatralitzada Casa Museu

Aquesta visita et farà conèixer el vessant més personal de Lluís Domènech i Montaner i la seva família. El vincle de l’arquitecte amb la vila va ser estret des de la seva infantesa. Des de petit hi estiuejava amb la família, i serà a Canet on coneixerà a Maria Roura, la seva esposa. En aquesta divertida visita, coneixeràs la part més humana d’aquest gran home amb anècdotes i curiositats del seu dia a dia.

Per finalitzar, també faràs una visita  a Can Rocosa, masia barroca del segle XVII, que després de ser la casa d’estiueig de la família, a inicis del segle XX es convertí en l’estudi de l’arquitecte.

Cansats, però contents, contentes i cansades el grup tornarà a l'estació per agafar el tren de tornada. El mar seguirà allà, per amenitzar-te les vistes, però probablement preferiràs descansar els ulls i deixar que les millors imatges de tota la jornada t'acompanyin durant la becaina. 

Aquí pots comprar el teu bitllet. Reserva'l ja que s'esgoten! 
Ja tens el bitllet? Descarrega't el programa


Дополнительная информация :

Trens Turístics de Barcelona és molt més
No et quedis sense bitllet
Programa