Territori sagrat

Necessites desconnectar de l'estrès de la vida quotidiana i tornar a connectar amb tu mateix? Visita els monestirs i santuaris de les comarques de Barcelona i retroba la pau i el silenci més absoluts. Situats en edificis molt bonics, replets d'obres d'art i envoltats de paisatges únics, sentiràs que les teves energies es renoven. Benvingut a territori sagrat

1. Monestir de Sant Jeroni de la Murtra a Badalona

A pocs quilòmetres del brogit de Barcelona, dins del terme municipal de Badalona, hi ha un oasi de pau i tranquil·litat que val la pena que coneguis: es tracta del monestir de Sant Jeroni de la Murtra, un cenobi fundat ara fa sis-cents anys per l'orde dels jerònims, amb un claustre molt ben conservat i un refectori magnífic. Per descobrir-lo, aprofita qualsevol de les visites guiades que s'hi organitzen periòdicament o, encara millor, queda-t'hi a dormir! El monestir reserva vuit cel·les, amb un preu simbòlic, per a tots aquells que desitgen passar uns dies en solitud i silenci.  

2. Monestir de Montserrat

El monestir de Montserrat és un altre lloc on no fa falta penjar el cartell de "no molesteu" a la porta de l'habitació perquè ningú et destorbi. Les cel·les Abat Marcet són ben conegudes per a persones que necessiten preparar unes oposicions, fer un retir espiritual o avançar una obra literària, però també per a visitants que volen explorar sense pressa la variada oferta d'activitats de lleure, cultural i paisatgística de la basílica benedictina. 

3. Monestir de Sant Benet a Sant Fruitós de Bages

Si el teu interès pel món dels monestirs se centra més aviat en el tema gastronòmic, hauries d'apropar-te al Món Sant Benet, el projecte turístic i cultural format per diferents espais al voltant del cenobi medieval de Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages. En destaca la proposta de recerca gastronòmica liderada per la Fundació Alícia i L'Ó, un restaurant guardonat amb una estrella Michelin. 

4. Santuari de Queralt a Berga

Al capdamunt de la serra de Queralt, a una alçada de 1.200 metres, un santuari molt especial s'aixeca sobre l'espai que hauria ocupat el castell del noble trobador Guillem de Berguedà. Ens referim, evidentment, al santuari de Queralt. Conegut com el "balcó de Catalunya" per les seves vistes increïbles, hi pots pujar amb el funicular o bé a peu per les escales que voregen la serralada. Un cop a dalt, no deixis d'apropar-te a la cova on es va trobar la imatge de la Mare de Déu que es venera en aquest lloc sagrat.

5. Santuari de la cova de Sant Ignasi de Loiola a Manresa

Un altre indret espiritualment interessant és el santuari de la cova de Sant Ignasi de Loiola a Manresa, ja que en aquestes balmes naturals amb vista a Montserrat, el fundador de la Companyia de Jesús hi va trobar la inspiració necessària per escriure els seus famosos exercicis per a l’ànima. Però el millor és que, avui dia, el Centre Internacional d'Espiritualitat hi organitza regularment retirs, tallers i seminaris de creixement personal, amb propostes d'interioritat, oració i silenci provinents del cristianisme, el zen japonès o el budisme.

  • Vols continuar aprofundint en el magisteri del sant? Fes un pelegrinatge pel camí ignasià


Més informació:

Monestir de Sant Jeroni de la Murtra a Badalona
Monestir de Montserrat
Monestir de Sant Benet a Sant Fruitós de Bages
Santuari de Queralt a Berga
Santuari de la cova de Sant Ignasi de Loiola a Manresa
Camí ignasià