L’agost és un no parar!

Som un país mil•lenari, conservem i vivim les festes i tradicions amb passió, i gaudim del bon clima mediterrani, del mar, del paisatge i de les tradicions amb esperit festiu, alegre i contagiós. Deixa-ho tot i dóna la benvinguda a les festes majors més populars i participatives, on a més de recordar al patró de la vila, gaudiràs de molts altres ingredients: cercaviles, gegants, capgrossos, trabucaires, música, balls, diables i els castells humans més espectaculars.

Et fem un petit tast si passes l'agost a les comarques de Barcelona. La Festa Major i Diada de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès, és la festa major per excel•lència, amb les millors actuacions castelleres a la plaça de la vila. La Festa Major de Vilanova i la Geltrú, en honor a la Mare de Déu de les Neus, t'ofereix balls populars i el tradicional llançament dels dotze morterets. A La Festa Major de Sant Bartomeu i Santa Tecla, a Sitges, declarada d'interès nacional, gaudiràs de l'espectacular castell de focs artificials, l'entrada dels Graells i el tradicional ball de la moixiganga.

Si vas a Igualada per festa major, apunta't a la ballaruga, als àpats, i a les tradicions més populars. També Manresa, capital del Bages, celebra a finals d'agost la seva festa major, convertida en un esdeveniment multitudinari de final de vacances. No et perdis: el Pregó, la Cercavila, els gegants i els nans, el correfoc, les colles de diables i la tronada a la plaça Major. Taradell, a la comarca d'Osona, celebra la tradicional Festa d'en Toca-sons per festa major, que comença amb el pregó on l'agutzil i els sometents fan saber, a tot el poble, que en Toca-sons i la seva quadrilla de bandolers ronden pels vorals de la vila... I com no, la Festa Major de Granollers, coneguda per una rivalitat festiva entre les colles dels blancs i els blaus per veure quina anima més i millor la festa. T'atreveixes a predir quina guanyarà aquest any?

  • Pots resseguir el calendari de festa en festa, de poble en poble i viure tradicions molt antigues. Consulta l'Agenda.


Més informació:

Festa Major de Vilafranca del Penedès
Festa Major de Vilanova i la Geltrú
Festa Major d'Igualada
Festa Major de Manresa
Festa Major d'en Toca-sons
Festa Major de Granollers