La llum infinita

Més enllà de la seva llum magnífica, la comarca del Garraf atreu amb les seves platges úniques i un clima especialment benigne. És una zona ideal per relaxar-se i gaudir de la vida, com ho demostra el fet que tantíssims intel·lectuals, aventurers i artistes l'hagin escollit com a lloc de residència. Ens acompanyes en un recorregut per alguns dels principals punts d'interès d'aquesta terra?

Vilanova i la Geltrú és un antic poble de pescadors que ha sabut adaptar-se a la modernitat sense perdre les seves arrels marineres. Al segle XIX responia al sobrenom de 'l'Havana xica' i avui encara manté les petjades dels indians que van fer fortuna a ultramar. Es perceben a l'arquitectura colonial de la ciutat, en les seves fantàstiques instal·lacions ferroviàries del segle XIX i també en els mantons que llueixen les comparses durant el Carnaval.

Sitges és, en canvi, una vila estimada sobretot pels artistes. Si visites el seu centre històric podràs sentir els ecos de les famoses festes modernistes que organitzava el pintor Santiago Rusiñol a casa seva, i podràs admirar les obres que s'exhibeixen al Museu de Maricel, un centre d'art on un doctor benestant va alliberar la seva ànima de col·leccionista. Pots recuperar-te de la síndrome d'Stendhal fent un bany a qualsevol de les 26 platges de Sitges o degustant una copa de malvasia al passeig marítim.

Necessites més màgia i humor a la teva vida? Arriba't al castell de Cubelles i recorre l'exposició permanent de Charlie Rivel. Entre els seus objectes personals, vestits i fotografies, descobriràs el meravellós món d'un clown que va emocionar generacions d'espectadors amb els seus udols a la lluna... Val molt la pena! 


Més informació:

Mapa de tops turístics del Garraf
Turisme del Garraf
Turisme de Vilanova i la Geltrú
Museu del Ferrocarril de Catalunya
Carnaval de Vilanova i la Geltrú
Turisme de Sitges
Museus de Sitges
Turisme de Cubelles
Exposició permanent del pallasso Charlie Rivel a Cubelles
Parc del Garraf
Parc del Foix
Parc d'Olèrdola