Pas a pas

Desconnecta't de la feina. Allunya't de la cadira. Amaga el telèfon mòbil... Mira! A poca distància de la ciutat de Barcelona tens diversos espais naturals on gaudir de la natura. Entre muntanyes emblemàtiques, boscos de pins i alzines, cims amb vistes al Mediterrani i valls tranquil·les trobaràs un escenari que et convida a calçar-te les botes de caminar i penjar-te la motxilla. Benvingut al paradís del senderista!

Si ets de les persones a qui agrada recórrer el territori pas a pas i sense presses, estaràs encantat amb l'àmplia xarxa d'itineraris senyalitzats que pots fer a peu a les comarques de Barcelona. Amb graus de dificultat, distàncies i paisatges molt diferents, podràs triar l'excursió que més s'adapti a la teva resistència, les teves circumstàncies o els teus gustos. 

Entre les rutes llargues més conegudes es troba la dels Tres Monts, un itinerari de 106 quilòmetres que uneix en sis etapes els parcs naturals del Montseny, Montserrat i Sant Llorenç del Munt i l'Obac. El Camí dels Bons Homes és la proposta preferida pels esportistes aficionats a la història, ja que segueix els senders que feien servir els antics càtars entre el Santuari de Queralt, a Berga, i el castell de Montsegur, al departament francés d'Ariège. El GR-5 és perfecte per als amants de la flora i la fauna, ja que aquest sender de gran recorregut enllaça parcs naturals amb una biodiversitat increïble, mentre que els adoradors de Neptú estan encantats amb el camí del litoral mediterrani, el GR-92, un itinerari paral·lel a la costa travessant els parcs del Montnegre i el Corredor, la Serralada Litoral, la Serralada de Marina, la Serra de Collserola i el Garraf.

Si prefereixes fer escapades més breus, informa’t sobre les passejades guiades que s'organitzen anualment a tots els parcs naturals, unes sortides que no duren més de quatre hores però que permeten descobrir racons molt interessants. A més, com que estan dirigides per educadors ambientals que coneixen molt bé el territori, et serà impossible perdre't. Sona prou bé, oi? A caminar!

Consulta el calendari de passejades guiades a l'agenda de la Xarxa de Parcs Naturals.


Més informació:

Rutes i itineraris a les comarques de Barcelona
Agenda de la Xarxa de Parcs Naturals
Ruta dels Tres Monts
Camí dels Bons Homes
GR-5: Sender dels Miradors
GR-92: Sender del Mediterrani