Bandera blava

Amb un centenar de quilòmetres de platges a Costa Barcelona, no és fàcil triar-ne una. On anem a gaudir del sol i el mar? Davant del dubte, un criteri que ens pot ajudar és conèixer els sorrals que han obtingut la bandera blava, un distintiu de qualitat que aquest 2021 oneja a 31 platges del nostre litoral. I problema solucionat!

El Maresme, a Costa Barcelona, és una de les comarques de la província de Barcelona que compta amb més platges amb bandera blava. Les trobem a Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Caldes d'Estrac i El Masnou, i han estat guardonades per la qualitat de les aigües, la neteja, la seguretat, l'accessibilitat i les millores en la gestió ambiental. Si busques el sorral perfecte, aquesta és una bona zona que pots començar a explorar.

Al Barcelonès també són moltes les platges que han superat els exigents controls de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d'Educació Ambiental. A Barcelona en trobem tres i, a Badalona, la platja del Cristall. Platges urbanes amb equipaments i activitats per a tota la família, on les àrees de jocs infantils conviuen amb camps de voleibol i clubs on la gent gran juga al dòmino i a les cartes.

Prefereixes anar a un sorral situat més cap al sud? Doncs endavant! Al Garraf hi ha també moltes platges amb bandera blava. Sitges és el municipi amb més platges amb aquest distintiu de qualitat de la Costa Barcelona. En té ni més ni menys que nou de distingides, una més que l’any passat ja que compta amb la nova una nova incorporació: l’Estanyol. Ribes-Roges, Ibersol, Sant Gervasi i d'Adarró a Vilanova i la Geltrú i Llarga a Cubelles també repeteixen el títol. A l’al·licient de les seves aigües tranquil·les i clares s'hi afegeix el plaer de poder gaudir d'una tapa de les millors gambes a les terrasses dels barets a peu de platja.

Més franges de costa que han aconseguit aquesta certificació de qualitat estan situades al Baix Llobregat. A Castelldefels trobem les platges de Lluminetes i la Pineda i a Gavà, Gavà Mar. Són espais naturals que t'encantaran si ets amant de la vela, ja que hi ha diverses escoles que ensenyen a anar en optimist, windsurf, aerosurf i catamarà.

  • Consulta la llista completa de platges amb bandera blava a la web de l'ADEAC.


Més informació:

Llista de platges guardonades amb bandera blava
Bandera Blava
Turisme del Maresme
Turisme de Badalona
Turisme de Barcelona
Turisme del Garraf
Turisme del Baix Llobregat