Productes de la Terra
-
Ratafia Catalana
Productes de la TerraLa ratafia és un licor tradicional de les terres catalanes amb més de mil anys d’antiguitat.
-
Malvasia
Productes de la Terra Costa BarcelonaLa malvasia de Sitges és un vi dolç típic d’aquesta població de la costa catalana que s’elabora amb una varietat de raïm de cep blanca originària de Grècia.
-
Catània
Productes de la Terra Costa BarcelonaLa Casa Cudié, fundada l’any 1946, va inventar el 1986 les catànies. En l’actualitat, són un dels dolços típics de Vilafranca del Penedès.
-
Pollastre i capó del Prat
Productes de la Terra Costa BarcelonaA més, del gall del Penedès, a Catalunya existeix una altra varietat autòctona de gall és el gall del Prat, també conegut com a gall potablava, i que és un dels signes d'identitat de la ciutat.
-
Mongeta del ganxet
Productes de la Terra Costa BarcelonaLa mongeta del ganxet és única al món perquè només es conrea a una petita zona de Catalunya, la que comprèn les comarques del Maresme i el Vallès Oriental i Occidental.
-
DO Cava
Productes de la Terra Costa BarcelonaAquest vi escumós, famós a tot el món, va començar a donar-se a conèixer a la zona de Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès) el 1872, quan Josep Raventós va elaborar les primeres 3.000 ampolles a la històrica casa Codorníu.
-
Bolets
Productes de la Terra PirineusDes de fa segles, el Berguedà es considera la millor zona per collir bolets gràcies a la seva climatologia i els seus boscos, humits a la tardor.
-
Allioli
Productes de la TerraL’allioli és una salsa feta amb ingredients ben simples: alls, sal i oli. És espessa, d’un color groguenc i un sabor fort.
-
Panellets
Productes de la TerraEl panellet és un dolç tradicional de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià. S'elaboren amb patata, sucre, farina d'ametlla i rovell d'ou, i es mengen pel sopar de Tots Sants acompanyats de castanyes i moniatos.
-
Pernil serrà
Productes de la Terra Paisatges BarcelonaEl pernil serrà és un producte derivat del porc que s'obté mitjançant mètodes de conservació amb sal.