Vins i cellers
Tot sobre el món del vi i l'enoturisme
Situada entre la serralada prelitoral i la costa mediterrània, la Denominació d'Origen Penedès és una zona privilegiada per al conreu de la vinya i, de fet, és la que més producció té a tot Catalunya. La qualitat de la terra, la influència del sol i la brisa marina expliquen bona part de l'èxit d'uns vins i uns caves capaços de sorprendre als més sibarites. La regió també té el nombre més gran de cellers, i una variada oferta enoturística que també pots gaudir en família.
A les cinc denominacions d'origen del vi i el cava que hi ha a les comarques de Barcelona pots fer de tot: aprendre a distingir entre un vi jove i un vi de criança, participar en les tasques diàries d'un celler, descobrir les diferents varietats de raïm, dormir en una finca vitivinícola... I, si t'agrada caminar, també pots seguir qualsevol dels itineraris senyalitzats que transcorren entre vinyes. Se t'acut una manera millor de passar el cap de setmana?
El cava és conegut internacionalment i acostuma a presidir molts àpats i celebracions importants. Forma part de la nostra quotidianitat i és una de les begudes que sempre veus a taula, des que ets petit i et preguntes si aquelles bombolles que no et deixen tastar faran pessigolles a la boca. Però, has pensat mai com i per què es va començar a produir cava al Penedès? La història ens porta a Sant Sadurní d'Anoia, en uns moments dramàtics del segle XIX, quan la fil·loxera va acabar amb el 90% de les vinyes de tot Europa...
Показывается результатов: 4 - 6 из 7.
Denominacions d'Origen de les comarques de Barcelona
Activitats enoturístiques
Показывается результатов: 1 - 3 из 26.
Descobreix el nou Vinseum
Com és el nou museu de les cultures del vi de Catalunya?
Xavier Fornos, director del VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya de Vilafranca del Penedès, explica com l'espai aposta per divulgar la diversitat cultural de la tradició vitivinícola del país. Amb una museografia interactiva, es consolida com a referent en la divulgació de les cultures del vi.
Com és el nou museu de les cultures del vi de Catalunya?
Xavier Fornos, director del VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya de Vilafranca del Penedès, explica com l'espai aposta per divulgar la diversitat cultural de la tradició vitivinícola del país. Amb una museografia interactiva, es consolida com a referent en la divulgació de les cultures del vi. | > |