Vins i cellers
Tot sobre el món del vi i l'enoturisme
A les cinc denominacions d'origen del vi i el cava que hi ha a les comarques de Barcelona pots fer de tot: aprendre a distingir entre un vi jove i un vi de criança, participar en les tasques diàries d'un celler, descobrir les diferents varietats de raïm, dormir en una finca vitivinícola... I, si t'agrada caminar, també pots seguir qualsevol dels itineraris senyalitzats que transcorren entre vinyes. Se t'acut una manera millor de passar el cap de setmana?
El cava és conegut internacionalment i acostuma a presidir molts àpats i celebracions importants. Forma part de la nostra quotidianitat i és una de les begudes que sempre veus a taula, des que ets petit i et preguntes si aquelles bombolles que no et deixen tastar faran pessigolles a la boca. Però, has pensat mai com i per què es va començar a produir cava al Penedès? La història ens porta a Sant Sadurní d'Anoia, en uns moments dramàtics del segle XIX, quan la fil·loxera va acabar amb el 90% de les vinyes de tot Europa...
El Bages és una terra lligada a les vinyes des del segle XVI, però, d’uns anys ençà, els vins que s’hi elaboren han aconseguit el segell de qualitat de la denominació d’origen Pla de Bages. La varietat autòctona de raïm de la comarca és la picapoll, que dona un vi blanc afruitat d’aroma fresca i d’una textura i una personalitat esplèndides, segons expliquen des de La Ruta del vi de la DO Pla de Bages.
S'estan mostrant 4 - 6 de 6 resultats.
Denominacions d'Origen de les comarques de Barcelona
Activitats enoturístiques
S'estan mostrant 1 - 3 de 27 resultats.
Descobreix el nou Vinseum
Com és el nou museu de les cultures del vi de Catalunya?
Xavier Fornos, director del VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya de Vilafranca del Penedès, explica com l'espai aposta per divulgar la diversitat cultural de la tradició vitivinícola del país. Amb una museografia interactiva, es consolida com a referent en la divulgació de les cultures del vi.
Com és el nou museu de les cultures del vi de Catalunya?
Xavier Fornos, director del VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya de Vilafranca del Penedès, explica com l'espai aposta per divulgar la diversitat cultural de la tradició vitivinícola del país. Amb una museografia interactiva, es consolida com a referent en la divulgació de les cultures del vi. | > |
Subscriu-te al butlletí setmanal
Rep cada dijous els millors plans, rutes a la natura i activitats singulars a prop de Barcelona.