Pedalades sense esforç

Ets un aventurer de més de 125 centímetres d'alçada? T'agrada viatjar sobre dues rodes, pedalar sense cansar-te i descobrir la natura al teu ritme? Amb una bicicleta elèctrica pots fer-ho! A les comarques de Barcelona, hi ha molts centres que les lloguen i et proposen rutes guiades per GPS. Gaudir dels paisatges rurals més espectaculars mai ha estat tan fàcil!

La bicicleta elèctrica és un mitjà de transport molt interessant, perquè et permet compartir amb nens, avis, amics o parella l'enorme plaer d'estar en contacte amb la natura. Gràcies al seu sistema de pedaleig assistit, tothom pot seguir el mateix ritme, sense haver-se de preocupar del cansament ni de les pujades abruptes. En el cas de les burricletes, les dues alforges que porten a banda i banda de la roda del darrere alliberen les espatlles dels ciclistes, aconseguint que la conducció sigui més còmoda, estable i segura. 

Són moltes les rutes de cicloturisme que et conviden a sortir de la gran ciutat i perdre't pels camins rurals de Paisatges Barcelona, i algunes de les més maques les trobaràs, sens dubte, al Lluçanès. Entre els rius Ter i Llobregat, entre la plana i el Pirineu, el Lluçanès ha estat des de temps immemorials un territori tan bell com feréstec, zona de protecció de les llúdrigues i on les llegendes situen els aplecs de bruixes. Visitar en bicicleta el monestir de Santa Maria de Lluçà, una de les joies del romànic català, és més que recomanable, així com l'església de Sant Vicenç a Torelló, una de les poques ermites romàniques de planta rodona que hi ha a Catalunya. 

L'Alt Penedès és un altre territori privilegiat per explorar sobre dues rodes, gràcies a la possibilitat de conèixer els múltiples cellers que obren les seves portes als ciclistes. A Sant Sadurní d'Anoia, per exemple, el Cava Centre organitza diferents activitats per gaudir de l’experiència d’unir cava i natura. I a la masia Ca L'Artigas, al cor de Subirats, podràs fer un tast dels caves de criança de la finca, participar en les feines del camp i passejar entre les vinyes abans de reprendre el camí amb la teva bicicleta del segle XXI.

També pots fer enoturisme en bicicleta amb Bike emotions. Situat al costat de l'estació de tren de Lavern-Subirats en un lloc ideal per començar un dia inoblidable pedalant entre vinyes i descobrint algun dels 250 cellers que té la comarca. 


Més informació:

Burricleta: Lloguer de bicicletes rurals elèctriques
Turisme del Lluçanès
Turisme de l'Alt Penedès
Turisme de Sant Sadurní d'Anoia

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal