Pura natura

Si t'agrada córrer i t'agrada la muntanya, t'esperen moltes propostes interessants a les comarques de Barcelona. Curses dures on posar a prova els teus límits, estrets corriols on retrobar-te amb tu mateix, pistes infinites on gaudir de la bellesa increïble de la natura. Així que escull carrera, calça't les vambes i prepara't per sentir com t'inunda, gambada a gambada, una sensació de llibertat inusitada.

Les espectaculars muntanyes que s'alcen al Berguedà, amb la serra del Cadí i el Pedraforca a l'horitzó, són el marc incomparable per on transcorren dues de les curses més importants de la comarca. L'Ultra Cavalls del Vent surt de Bagà i passa pels vuit refugis que trobem al Parc Natural del Cadí-Moixeró. La travessa, que circula al costat de l'espectacular torrent dels Empedrats, té un recorregut de 100 quilòmetres i un desnivell acumulat de 13.300 metres. L'altra oportunitat de gaudir fent esport pels paisatges del Berguedà és la Cursa de Muntanya Berga-Rasos-Berga, una marxa amb inici i final a la capital de la comarca que puja al cap de munt de Rasos de Peguera. En total, 26 quilòmetres de distància i 3.600 metres de desnivell acumulat per camins molt especials dels voltants de Berga. Les dues curses són dures, molt dures, però l'esforç val la pena!

Més a prop de Barcelona, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, la Primera Marató de Muntanya de Catalunya és una cita que, si ets esportista, no et pots perdre. La competició surt a finals del mes d'octubre de Sant Llorenç Savall i ha assolit molt de prestigi entre els fondistes de Catalunya gràcies a la seva exigència física, però també a la bellesa dels escenaris naturals per on transcorre. 

Prefereixes participar en una carrera a través del massís del Montseny? Doncs apunta't a la Marató de Muntanya de la Vall del Congost!  Podràs gaudir dels racons mes emblemàtics d'aquesta Reserva de la Biosfera i creuar pobles amb tant d'encant com Aiguafreda, Sant Martí de Centelles, Figaró i Tagamanent.
 

  • Encara et queden ganes de córrer a l'aire lliure? A Vilassar de Mar fa molts anys que organitzen la Burriac Atac, una cursa nocturna de muntanya que finalitza al mar.
     


Més informació:

Ultra Cavalls del Vent
Cursa de Muntanya Berga-Rasos-Berga
Primera Marató de Muntanya de Catalunya
Marató de Muntanya de la Vall del Congost
Burriac Atac

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal