Turisme sobre rodes

El ciclisme i la BTT han experimentat un enorme creixement. No només perquè són molts els que han descobert com, a cop de pedal, es pot gaudir i conèixer el territori, sinó perquè moltes comarques fa temps que estan treballant per crear una xarxa de camins i rutes senyalitzades per a la pràctica del cicloturisme.

Ens centrem en la comarca d’Osona, on des de Catalonia Bike Tours proposen un itinerari curt, assequible per a tots els públics, que a més es pot fer en bicicleta elèctrica: la ruta Vic-Manlleu. El trajecte, d’uns 22 quilòmetres, permet gaudir de l’esport, la cultura i la gastronomia, ja que inclou una visita al Museu del Ter i un tastet d’embotits de Vic.

La ruta que proposen és d’entre 2 i 3 hores a dalt de la bicicleta, a les quals cal sumar-hi les atraccions culturals i gastronòmiques. En arribar a Manlleu, és de visita obligada el Museu del Ter, un centre on es desenvolupen gran quantitat d’activitats, moltes de caràcter educatiu per a nens i grups. El museu és tota una institució a la zona i treballa per recuperar la memòria del seu passat industrial. I és que la revolució industrial de mitjans del segle XIX va convertir Manlleu en seu d’indústries tèxtils ben importants.

De tornada a Vic, com a premi a la jornada es pot gaudir dels excel·lents embotits de la comarca. La plana de Vic gaudeix d’un clima adequat per assecar la llonganissa, producte IGP. A Osona, de tradició ramadera, l’elaboració de les llonganisses es remunta a l’època medieval. Si estàs per la zona, no perdis l’oportunitat d’anar a Vic i comprar llonganissa, somalla, fuet, xoriço, catalana o bull a alguna de les botigues emblemàtiques de la ciutat, totes elles ubicades pels volts de la Plaça Major.


Més informació:

Catalonia Bike Tours
Ruta Vic-Manlleu
Museu del Ter

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal