Ruta del vi al Maresme

Jaciment arqueològic Cella Vinaria
16/03/2019 - 17/03/2019 Teià

Itinerari cultural per la història vinícola del Maresme, des d'època romana a la Cella Vinaria, fins a l'actualitat, amb la visita al celler modernista Alella Vinícola.

Wo?

Parc Arqueològic Cella Vinaria

Carrer d'Ernest Lluch, 41 -

Tots els dissabtes i diumenges, vine a conèixer la història vinícola del Maresme, el seu passat i el seu futur. Apropa't al Jaciment arqueològic de la Cella Vinaria i descobreix com els romans feien el vi, i visita també el celler modernista Alella Vinícola.

La producció de vi a la zona del Maresme està documentada des d’època dels íbers, però va ser amb els romans quan es van començar a explotar els cultius vitícoles de manera intensiva. L’arqueologia corrobora aquest fet a través de la troballa de nombrosos jaciments relacionats amb la producció i comercialització del vi arreu del Maresme, com és el cas paradigmàtic del celler romà de Vallmora que va estar en funcionament més de quatre segles.

Aquesta activitat va continuar en època medieval, quan els vins del Maresme eren subministrats a la Cort dels comtes de Barcelona i durant el s. XIX es va convertir en un dels vins preferits de la burgesia barcelonina, cosa que va propiciar la incorporació de la corrent estètica, el modernisme, dins la esfera vinícola. Mostra d’aquest fet és el celler modernista d’Alella, dissenyat per Jeroni Martorell l’any 1906 i que va esdevenir una de les icones de la producció del vi a Catalunya.

L’hereva d’aquest llegat és la Denominació d’Origen Alella, reconeguda des de 1953, any en què es va crear el seu Consell Regulador. Tot i ser una de les denominacions d'origen més petites de la Península, s’estén per 18 municipis de les comarques del Maresme i el Vallès Oriental.

Tots els dissabtes i diumenges a les 11.

 

 Web

Angehängte Dateien

Auf der Karte


Das Newsletter wird derzeit nur auf Katalanisch veröffentlicht.
Auf dieser Seite können Sie viele Aktivitäten auf Deutsch sehen.