Pintada

Ja els egipcis gaudien de la saborosa carn d’aquest ocell, la pintada, arribada de l’Àfrica, en concret de Guinea. Per això també se l’anomena gallina de Guinea, gallina de faraó o faraona. Es tracta d’una au de color gris perla, amb taquetes blanques distribuïdes per tot el cos, i de caràcter salvatge; de fet, davant dels agressors, ataca en grup. Considerada una au de luxe, la comarca del Berguedà és l’únic lloc de Catalunya on es cria. Tot plegat explica que el procés d’engreix sigui molt delicat: es fa amb una alimentació de blat de moro sense additius, i en locals a l’aire lliure. La seva carn és molt preuada pel seu sabor intens i la textura tendra. També són força apreciats els seus ous, que es poden servir durs, escumats o en amanida. Amb la pintada s’elaboren plats semblants als que es farien amb capons o pollastres. Així, es pot farcir, o cuinar-la al forn o guisada.
Comarques
Berguedà
Temporada
Tot l'any

Al mapa