Pularda

La pularda del Berguedà té un sabor únic gràcies al fet que s'alimenta del tradicional blat de moro i que, a la seva dieta, s'hi afegeixen llet i herbes aromàtiques. Tot això fa que la seva carn tingui una aroma i una textura excellents. Es tracta, en realitat, d'una gallina jove que ha estat castrada després d'un procés ben delicat. La castració es realitza, justament, per millorar-ne les qualitats organolèptiques. Els Ramaders de Muntanya del Berguedà són els únics a Catalunya que es dediquen a la producció de pulardes d'altra banda, molt limitada, que distribueixen especialment per les festes nadalenques. Entre els plats que la incorporen, es troben alguns de tan suggerents com la pularda farcida de foie o la pularda amb botifarres de perol trufades i cebetes tendres. Al poble de Prats de Lluçanès, a principis de desembre, coincidint amb la Fira de Santa Llúcia, té lloc un concurs de receptes d'aviram de Nadal que inclou diverses receptes de plats elaborats amb aquesta au.
Comarques
Berguedà
Temporada
Hivern

Al mapa