Exposició ''Catifes de ciment. El món de la rajola hidràulica''

28/06/2018 - 16/09/2018 Mollet del Vallès

De les diverses arts aplicades que conformen l’arquitectura modernista, la rajola hidràulica és un dels elements més originals i menys coneguts. L'exposició us permetrà conèixer on situar-ne els orígens, quins han estat els seus principals fabricants, la seva tècnica i veure l'evolució del seu disseny.

Where?

Museu Abelló

Berenguer III -

Probablement pel fet de ser un tipus d’objecte pensat per ser trepitjat, aquest tipus de decoració ha estat menysvalorada i encara avui se’n negligeix la seva conservació o salvaguarda quan es restaura un edifici antic.

Malgrat tot, la seva presència atorga als espais una solució duradora, resistent, higiènica i de gran bellesa. A Catalunya, reconeguts artistes i arquitectes com Josep Pascó, Alexandre de Riquer, Lluís Domènech i Montaner, Josep Puig i Cadafalch, entre d’altres, en van dissenyar. La seva ràpida acceptació, va convertir aquests paviments en vives catifes de ciment, un element íntimament lligat al desenvolupament de l’ornamentació de l’arquitectura modernista que traspassà els límits d’aquest estil. 

Inauguració: dijous 28 de juny, a les 19.30 h

 Web

Attachments

On the map


Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.