Visita al Centre Dinosaures Fumanya

Museu dinosaures Fumanya
01/04/2019 - 31/08/2019 Fígols

Fumanya és el jaciment europeu més extens amb petjades de sauròpode del Cretaci superior i un dels més importants a nivell mundial.

 

Dónde?

Centre d'interpretació Dinosaures Fumanya

Situat a 7Km del Museu de les Mines de Cercs -

Fa setanta milions d’anys el paisatge de Fumanya era una plana fangosa prop del mar, amb llacs poc profunds i lleres de riu que sovint s’assecaven. El mar es va enretirar progressivament i va deixar pas a rius que van esculpir el paisatge. Les empremtes dels dinosaures quedaren impreses en el fang i, un cop assecades, una capa de materials s’hi va dipositar al damunt fins a quedar solidificades en roca. La mineria de carbó a cel obert va deixar al descobert, al llarg de cinc quilòmetres, quatre grans parets verticals amb petjades i rastres dels últims dinosaures que van poblar, fa setanta milions d’anys, la Terra. El conjunt paleontològic de Fumanya fou declarat bé cultural d'interès nacional (BCIN) l'any 2005.

Horari: a partir del 15 de juliol i tot el mes d'agost, obert tots els dies d'11 a 18 hores. Dimarts, festa setmana, excepte si és festiu.

Museu de les Mines de Cercs. Informació i reserves: 938 249 025 o  bé m.cercs@diba.cat.

 Web

Documentos adjuntos

En el mapa


A conseqüència de la situació actual, l'agenda d'activitats de Barcelona és molt més no pot garantir que tots els actes que s'hi mostren disposin de les dades més actualitzades. És molt important que consulteu la web oficial de l'entitat responsable organitzadora de l'activitat per assegurar-vos que la informació és correcta i no ha patit canvis  o anul·lacions.