Visita al Centre Dinosaures Fumanya

Museu dinosaures Fumanya
01/04/2019 - 31/08/2019 Fígols

Fumanya és el jaciment europeu més extens amb petjades de sauròpode del Cretaci superior i un dels més importants a nivell mundial.

 

Dónde?

Centre d'interpretació Dinosaures Fumanya

Situat a 7Km del Museu de les Mines de Cercs -

Fa setanta milions d’anys el paisatge de Fumanya era una plana fangosa prop del mar, amb llacs poc profunds i lleres de riu que sovint s’assecaven. El mar es va enretirar progressivament i va deixar pas a rius que van esculpir el paisatge. Les empremtes dels dinosaures quedaren impreses en el fang i, un cop assecades, una capa de materials s’hi va dipositar al damunt fins a quedar solidificades en roca. La mineria de carbó a cel obert va deixar al descobert, al llarg de cinc quilòmetres, quatre grans parets verticals amb petjades i rastres dels últims dinosaures que van poblar, fa setanta milions d’anys, la Terra. El conjunt paleontològic de Fumanya fou declarat bé cultural d'interès nacional (BCIN) l'any 2005.

Horari: a partir del 15 de juliol i tot el mes d'agost, obert tots els dies d'11 a 18 hores. Dimarts, festa setmana, excepte si és festiu.

Museu de les Mines de Cercs. Informació i reserves: 938 249 025 o  bé m.cercs@diba.cat.

 Web

Documentos adjuntos

En el mapa

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.

 

 

 

 

 

LISTADO DE BOLETINES

Informació COVID-19
A conseqüència de la situació actual, és molt important que consulteu la web oficial de l'entitat responsable organitzadora de l'activitat per assegurar-vos que la informació és la més actualitzada i no ha patit canvis o anul·lacions d'última hora. A més, en els vostres desplaçaments i visites, sigueu responsables i recordeu de seguir les mesures de prevenció recomanades.