La Presència del Prado

Biblioteca Museu Víctor Balaguer
14/12/2018 - 13/10/2019 Vilanova i la Geltrú

Sabies que la Biblioteca Museu Víctor Balaguer custodia un dels dipòsits del Museo Nacional del Prado més antics. Vine a descobrir obres d’El Greco, Ribera, Murillo o Goya a través d'un joc de pistes familiar!

Dónde?

Biblioteca Museu Víctor Balaguer

Av. Víctor Balaguer, s/n -

Mig centenar d'obres van arribar del Museu Nacional del Prado a finals del segle XIX i es van instal·lar al gran saló, anomenat Pinacoteca. L'octubre del 1884 es va obrir al públic. Faltaven anys perquè Barcelona celebrés la memorable Exposició Universal (1888) i tingués el primer Museu de Belles Arts (1891). En aquest context es comprenen l'antiguitat, el valor i la innovació que suposava tenir aquest dipòsit amb pintura del Segle d’Or. L'obra més coneguda i recordada era L'Anunciació d'El Greco.

Es van poder admirar les teles del Prado a diferents sales durant gairebé cent anys, fins que el robatori perpetrat per la banda d’Erik, el Belga l’any 1981 va provocar que el Ministeri de Cultura retirés el dipòsit de Vilanova. Les peces sostretes aviat es van recuperar, però fins al 1986 no es va rebre una altra selecció de quadres del Prado que ha romàs aquí fins avui. L’any 2008 es va inaugurar una nova “Sala Prado”, com se la coneix des d’aleshores, on es pot veure de forma permanent una selecció del conjunt concentrada en un sol espai.

Joc de pistes familiar:

Activitat per a tota la família en la qual descobrirem les històries i enigmes que amaguen alguns quadres del Museo del Prado. Consulta les dates d'aquesta i altres activitats a la web del Museu.

 Web

Documentos adjuntos

En el mapa

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.

 

 

 

 

 

LISTADO DE BOLETINES

Informació COVID-19
A conseqüència de la situació actual, és molt important que consulteu la web oficial de l'entitat responsable organitzadora de l'activitat per assegurar-vos que la informació és la més actualitzada i no ha patit canvis o anul·lacions d'última hora. A més, en els vostres desplaçaments i visites, sigueu responsables i recordeu de seguir les mesures de prevenció recomanades.