Les petjades del vesper

12/01/2020 Santa Margarida i els Monjos

Descobreix els fets, protagonistes i conseqüències de la guerra civil aèria a través de la visita al Centre d'Interpretació de l'Aviació Republicana i la Guerra Aèria i el refugi del Serral a les Caves Nadal.

Dónde?

CIARGA i Castell de Penyafort

Una activitat de maridatge que combina memòria històrica, enologia i gastronomia del Penedès. L’activitat inicia el seu recorregut al Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria (CIARGA) i Refugi del Serral a Santa Margarida i els Monjos, un equipament museogràfic singular i de referència, on coneixerem la petjada que deixà al municipi la Guerra Civil i, en especial, l’aviació republicana, amb la construcció del camp d’aviació, els tallers de muntatge d’avions i un dels refugis més ben conservats.

Tot seguit ens desplaçarem a Nadal on descobrirem, encara presents entre vinyes, les restes de l’antic aeròdrom de Sabanell que juntament amb el dels Monjos, actuava en la xarxa anomenada el Vesper de la Gloriosa. Aquí coneixerem la història de les bodegues, visitarem el celler i l’antic magatzem utilitzat com hangar durant la guerra i s’oferirà una degustació de vins, tot plegat en un entorn íntim de la finca, enmig del paisatge inconfusible del Penedès.

L'activitat es realitza el segon diumenge de cada mes amb inscripció prèvia.

 Web

Documentos adjuntos

En el mapa