Fêtes traditionnelles, activités culturelles, compétitions sportives, itinéraires guidés dans la nature... Si vous voulez savoir tout ce qui se passe dans les régions de Barcelone, ne manquez pas nôtre agenda d'événements !

Visita al Centre Dinosaures Fumanya

31/03/2018 - 30/06/2018 Fígols

Fumanya és el jaciment europeu més extens amb petjades de sauròpode del Cretaci superior i un dels més importants a nivell mundial.

 

Où?

Centre d'interpretació Dinosaures Fumanya

Situat a 7Km del Museu de les Mines de Cercs -

Fa setanta milions d’anys el paisatge de Fumanya era una plana fangosa prop del mar, amb llacs poc profunds i lleres de riu que sovint s’assecaven. El mar es va enretirar progressivament i va deixar pas a rius que van esculpir el paisatge. Les empremtes dels dinosaures quedaren impreses en el fang i, un cop assecades, una capa de materials s’hi va dipositar al damunt fins a quedar solidificades en roca. La mineria de carbó a cel obert va deixar al descobert, al llarg de cinc quilòmetres, quatre grans parets verticals amb petjades i rastres dels últims dinosaures que van poblar, fa setanta milions d’anys, la Terra. El conjunt paleontològic de Fumanya fou declarat bé cultural d'interès nacional (BCIN) l'any 2005.

Horari: a partir del 15 de juliol i tot el mes d'agost, obert tots els dies d'11 a 18 hores. Dimarts, festa setmana, excepte si és festiu.

Museu de les Mines de Cercs. Informació i reserves: 938 249 025 o  bé m.cercs@diba.cat.

 Web

Pièces jointes