Visita guiada al Castell de Miralles

24/11/2019 Santa Maria de Miralles

Descobreix el castell bressol dels Cervelló en una nova visita guiada.

On?

Castell de Miralles

Encimbellat al bell mig de la serra de Miralles-Queralt, aquest fou un dels castells més antics de l'Anoia. Bressol dels Cervelló, la seva posició estratègica va fer que fou cobejat per nobles i reis de totes les èpoques. Fins i tot, pel mateix Lluis XIII de França.

 Web

Documents adjunts


Visita guiada al Castell de Rubió

24/11/2019 Rubió

Entre els castells d'Ardesa i Maçana, el Castell de Rubió enllaça la Conca d'Òdena i l'altiplà de Calaf...

On?

Castell de Rubió

C/ del Castell, s/n -

Amagat entre les serres de Rubió i les Malloles, el castell de Rubió esdevingué una peça clau per a l'expansió cap a la Segarra, però sobretot, un bon refugi pels Cardona, Claramunt i Castellolí. Però foren els Timor-Boixadors els que deixaren la seva petja: l'església fortificada de Santa Maria i el retaule gòtic del Mestre de Rubió.

 Web

Documents adjunts


Visita guiada al Castell d'Òdena

24/11/2019 Òdena

Veniu i descobriu un dels castells més rellevants de la Conca d'Òdena i de l'Anoia.

On?

Castell d'Òdena

C/ de la Torre, 2 -

El Castell d’Òdena, des de la muntanya de guix, originà al segle X el poble d’Òdena. A partir d’ell, la Conca d’Òdena es va anar configurant com un territori controlat des dels diversos castells que hi podreu albirar: Montbui, Claramunt, Castellolí, Ardesa…
Dins de les seves muralles, que resistiren invasions d’hongaresos i sarraïns, va començar a créixer el poble i també un dels llinatges nobiliaris més importants de la comarca de l’Anoia.

 Web

Documents adjunts


Vallbona, Parada i Fonda

23/11/2019 Vallbona d'Anoia

Envoltada pel camí Ral, Vallbona d'Anoia va crèixer entre Piera i el congost de Capellades. Hostalers, vidriers i bandolers esperaven els viatgers.

On?

Nucli Antic

C/ Major, 110 -

En aquesta visita guiada per Vallbona d’Anoia, recorrerem els seus carrers per descobrir-ne els orígens medievals, la seva evolució moderna, amb artesans dedicats a la producció de vidre blau i, és clar, els diversos hostals i fondes que, des del segle XV i fins avui, esquitxen el seu traçat urbà.

 Web

Documents adjunts


Festa dels Tonis

Festa dels Tonis de Taradell
11/01/2020 - 12/01/2020 Taradell

A Osona, els Tres Tombs tenen nom propi: festes dels Tonis. Taradell és el primer municipi català que les celebra. No et perdis una tradició centenària que recupera el patrimoni rural.

La festa dels Tonis de Taradell és una celebració centenària que honora Sant Antoni Abat, patró dels animals. A Taradell s'hi celebra des de 1780 i, tot i que l'evolució tecnològica del camp als anys 60 va fer perillar la festa, la comissió organitzadora va vetllar per no perdre la tradició. I encara més, des de 1995, s'ha dedicat a recuperar tot tipus de carruatges i eines del camp i ara disposa d'una col·lecció de referència a Catalunya.

 Web


Festa dels Traginers de Balsareny

Els Traginers de Balsareny
14/02/2020 - 16/02/2020 Balsareny

Si et preguntes com era la vida a principi del segle XX, no pots faltar a la Festa dels Traginers de Balsareny. No et perdis la desfilada de cavalleries, les curses de mules ni els oficis que envolten el món del traginer.

La desfilada de cavalleries, la benedicció dels animals i la ballada a la plaça són l'origen de la Festa dels Traginers de Balsareny. Però amb els anys s'ha fet gran i ara, també hi pots veure curses de cavalls, mules i ases, descobrir alguns dels oficis que envolten el món del traginer i tastar productes artesanals. Balsareny vol fer perdurar la vida antiga i tu hi estàs convidat! 

 Web

Documents adjunts


Cicle Cava-Jazz

18/01/2020 - 23/05/2020 Font-rubí

T'agrada el jazz, el blues i el cava? Un any més, tens l'oportunitat de gaudir del cicle Cava Jazz a Guardiola de Font-rubí. Concerts i actuacions que no et pots perdre tot assaborint una bona copa de cava.

On?

Sala d'actes del Centre Recreatiu de Guardiola de Font-rubí

Avinguda de Catalunya, 45 -

Des de mitjans de gener fins a mitjans de maig, figures i bandes musicals de renom internacional porten a casa nostra: jazz, blues... i tot tipus de sons i ritmes transformats en bona música.

Concerts i actuacions plens de moments brillants i inoblidables, que no et pots perdre tot assaborint una copa... Un maridatge perfecte de música i cava. Som-hi!

 Web

Documents adjunts


La Corrida de Puig-reig

La Corrida de Puig-reig
19/01/2020 Puig-reig

Els tradicionals Tres Tombs tenen nom propi a Puig-reig: La CorridaFesta amb més de 125 anys d'història. Vine a guadir dels cavalls, els carros, l'embotit i tots els productes elaborats amb porc!

Com marca la tradició, per Sant Antoni cal retre homenatge als traginers i als animals. I és per això que les cavalleries i els xarrets són els principals protagonistes de la festa de la Corrida de Puig-reig. En aquest poble del Berguedà aprofiten també per reivindicar una de les indústries amb més nom al municipi, la dels embotits, amb una fira. El moment més espectacular arriba a la tarda, quan els cavalls, les mules i els rucs posen emoció amb les curses, també anomenades corrides.

 Web

Documents adjunts


Ball dels Garrofins

19/01/2020 - 20/01/2020 Moià

Si vas a Moià per Sant Sebastià, no et perdis el Ball dels Garrofins. És únic a Catalunya.

La vestimenta dels balladors del Ball dels Garrofins ja et farà intuir la particularitat d'aquesta dansa que Moià balla per Sant Sebastià. Els dansaries vesteixen unes barretines llarguíssimes i enflocades que donen nom al ball. Tant en els vestits com en el barret hi duen picarols cosits que sonen amb els moviments de la dansa. El ball es pot veure en dues ocasions: durant la vigília i per la diada. No et perdis la dansa a l'església; és la més emotiva!

 Web

Documents adjunts


Ball del Ciri de Taradell

20/01/2020

El vestuari dels balladors del Ball del Ciri de Taradell et fascinarà! Té els orígens al segle XVIII.

Taradell balla el Ball del Ciri com símbol del traspàs dels poders de la Festa de Sant Sebastià. Al tractar-se d'una dansa cerimoniosa, els homes vesteixen gambeto, un abric llarg típic dels dies de festa, i barret de copa; i les dones, vestit llarg i mantellina blanca. Les tres parelles que administren la festa porten un ciri que, al ritme de la música, traspassen a les parelles que l'administraran l'any vinent. Gaudeix d'una mostra de cultura popular que ha passat de generació en generació!

 Web

Documents adjunts


Tres Tombs de Vilanova

Els Tres Tombs de Vilanova
17/01/2020 Vilanova i la Geltrú

El 17 de gener tornarem a gaudir dels carruatges i carros de pagès engalanats pels carrers de Vilanova. Tornen els Tres TombsUna jornada d'exhibició etnogràfica dels traginers.

Carruatges i carros de pagès engalanats i tirats per cavalls, mules i ases envaeixen la ciutat de Vilanova i la Geltrú per celebrar la festa dels Tres Tombs. Com mana la tradició donen tres voltes a l'església en sentit contrari de les agulles del rellotge. Si hi vas a veure'ls passar, no marxis sense les postres: el Tortell de Sant Antoni típic de la ciutat i fet a base de massapà amb una figureta d'animal a l'interior.

 Web

Documents adjunts


Tastautors

Tastautors de Cardedeu
25/01/2020 - 01/02/2020 Cardedeu

Si no t'agraden els macroconcerts, tens cita al festival Tastautors de Cardedeu! Propostes musicals de petit format d'arreu que et robaran el cor. Gaudeix de la música amb tots els sentits!

Propostes musicals de petit format d'arreu. El festival Tastautors de Cardedeu t'ofereix concerts en petit comitè de cantautors i grups amb potencial. El poble modernista del Vallès porta músics del nord, del sud, de terra endins i de mar enllà amb actuacions molt properes que et faran gaudir de la música amb tots els sentits!

I no et perdis l'Off Tastautors!

Consulta tots els concerts, tant d'Off Tastautors com del cicle de Tastautors, al document adjunt.

 Web


Festa de l'Oli i l'Olivera

Festa de l'Oli i l'Olivera d'Ullastrell
18/01/2020 - 19/01/2020 Ullastrell

Gaudeix d'una de les tradicions agrícoles més significatives d'Ullastrell: la Festa de l'Oli i l'Olivera. Una setmana plena d'activitats i que culiminarà amb la Fira de l'Oli.

La hipòtesi més acceptada és que el topònim d'Ullastrell prové d'ullastre, olivera salvatge. Un arbre que els pagesos de la zona han cuidat durant centenars d'anys per elaborar-ne oli. Tot i que mai s'ha deixat de produir, no tothom en coneix el procés. La Festa de l'Oli i l'Olivera t'apropa a aquest món. Vine a tastar-lo i esbrina com s'elabora amb un visita al Molí del Celler d'Ullastrell.

 Web

Documents adjunts


Ball bo-bo de Monistrol

Ball del Bo-bo de Monistrol de Montserrat
20/01/2020 Monistrol de Montserrat

Bo? Bo! Una pregunta i una resposta són l'origen del Ball Bo-bo de Monistrol de Montserrat que es balla per Sant Sebastià.

Com molts municipis catalans, Monistrol de Montserrat venera Sant Sebastià des del segle XIV quan es va considerar el màxim guaridor de la pesta negra. A Monistrol, després de la missa i de la processó, la festa acaba amb el ball del Bo-bo. El ballen les 3 parelles administradores de la festa. Al final del ball, el credencer acomiada els administradors d'aquest any i escull els de l'any següent. Per fer-ho pregunta: "Bo?" I, si la proposta sembla bé, tothom respon: "Bo!"

 Web

Documents adjunts


Festa dels Tonis

Festa dels Tonis de Santa Eugènia de Berga
26/01/2020 Santa Eugènia de Berga

Santa Eugènia de Berga es prepara un any més per donar la benvinguda a la Festa dels Tonis. No et perdis la cavalcada de cavalls ni totes les activitats que et tenen preparades!

Antigament, la festa l'organitzaven dos administradors: tots dos havien d'estar acabats de casar, però un era del poble i l'altre de pagès. Ells gestionaven la guarnició d'una carrossa, on participava tot el poble. A més, els veïns carregaven els seus carros de materials agrícoles i feien els Tres Tombs. L'únic que ha canviat de la Festa dels Tonis de Santa Eugènia és l'organització. Ara, enlloc de dos administradors, hi ha una junta. Però el carro col·laboratiu amb els millors guarniments, no hi falta!

 Web

Documents adjunts


Trobada Instagram Museu de les Aigües

01/12/2019 Cornellà de Llobregat
Si t'agrada la fotografia i el patrimoni industrial vine a l'última trobada d'instagram de l'any de @BCNmoltmes i coneixeràs de primera ma el Museu de les Aigües de Cornellà de Llobregat!

On?

Museu de les Aigües

Barcelona és molt més conjuntament amb el Museu de les Aigües de Cornellà organitzen la trobada d'instagram #MuseuAigüesÉsMoltMés

Un espai per divulgar el coneixement sobre l’aigua ubicat a l’antiga Central Cornellà, construïda l’any 1909 i encara en funcionament. En aquest museu podràs conèixer el paper extraordinari de l’aigua en la història de la humanitat, i com ha evolucionat la tècnica perquè avui arribi a les llars de l’àrea metropolitana de Barcelona. El museu està envoltat d’uns jardins amb caràcter propi, que compten amb una joia del modernisme: la reconstrucció de la Cascada que s’havia trobat a la Casa Vicens, dissenyada per Antoni Gaudí.

 

Programa (provisional)

  • 10:00h Acreditacions. 
  • 10:30h Benvinguda i esmorzar
  • 11:00h Inici de la visita per les instal·lacions
  • 13:00h Presentació Igersmap i entrega de premis a l'auditori
  • 14:00h Finalització de la trobada

*Tota la informació detallada la rebreu per email abans del dia de la trobada.

 

Participa en el concurs fotogràfic utilitzant les etiquetes  #MuseuAigüesÉsMoltMés, #BCNmoltmes, #MuseuAigües#dibacat, pots guanyar un vol en globus per a dues persones. Pots publicar tantes imatges com vulguis fins el 15 de desembre!

Important! totes les persones amb perfil a Instagram s'han d'inscriure individualment per poder participar en el concurs fotogràfic. Els acompanyants afegits a cada inscripció compten per fer reserva de plaça però no poden participar en el concurs*.
Una vegada feta la inscripció rebreu un email automàtic confirmant la vostra participació. 
>> INSCRIPCIONS << 
>> BASES CONCURS FOTOGRÀFIC << 

*Exemple: un grup de 4 persones, de les quals 2 tenen perfil a instagram i dues no: cal que es facin 2 inscripcions per separat i cada un afegeix 1 acompanyant.
 

Documents adjunts


Mercat Medieval de Viladecans

29/11/2019 - 01/12/2019 Viladecans

Et ve de gust viatjar amb nosaltres a l'Edat Mitjana?

On?

Viladecans

Lluites de cavallers, atraccions sostenibles, coreografies divertides, contes i cançons medievals infantils amb trobadors, cercaviles i tallers d'artesanies, Gran Sopar Medieval i visites teatralitzades que et faran viure en ple segle XXI, l'estil de vida medieval.

 Web

Documents adjunts


Tim Easton + JP Olsen al Medi

21/11/2019 Barcelona

Concert del cantautor americà Tim Easton al Medi, aquest cop acompanyat pel seu company i amic JP Olsen.

On?

Bar Mediterraneo

C/ Balmes, 129 -

Gaudeix del folk de primera mà amb Tim Easton! A partir de les 21.00h al Medi del Carrer Balmes.

 Web

Documents adjunts


Dansa de Sant Antoni de Sant Feliu de Codines

Dansa Sant Antoni de Sant Feliu Codines
17/01/2020 Sant Feliu de Codines

A Sant Feliu de Codines, la Festa de Sant Antoni té una dansa pròpia.

La Festa de Sant Antoni a Sant Feliu de Codines està documentada des de 1728. La Dansa, però, sembla que no s'incorpora fins als anys 30 del segle passat. El ball, amb música original, té una certa semblança al ball de gitanes. La principal particularitat és que cada any el ballen persones diferents, que representen els administradors que la festa tenia antigament. Si hi vas, fixa't també en els espectadors, veuràs que els agrada comentar la qualitat dels balladors.

 Web

Documents adjunts


Un Mar de Malvasia de Sitges - Experiència gastronòmica

23/11/2019 Sitges

Visita guiada, tast de vins de Malvasia i dinar mariner cuinat pels pescadors de la Confraria de Pescadors de Sitges.

On?

Centre Interpretació Malvasia de Sitges

Plaça Duran i Ferret, s/n -

El cultiu de la Malvasia de Sitges i la pesca artesanal, oficis ancestrals de la vila de Sitges, donen sentit a aquesta experiència gastronòmica i cultural. Sitges es troba entre dos medis naturals que s'alimenten l'un de l'altre, regalant-nos els millors productes de la nostra terra. Activitat preparada conjuntament pel Celler Hospital de Sitges i la Confraria de Pescacors de Sitges.

 Web


Subscriu-te al butlletí turístic:

  • Butlletí setmanal, cada dijous a la teva bústia de correu.

  • Plans per al cap de setmana a prop de Barcelona.

  • Activitats singulars, gratuïtes o molt econòmiques.

  • Rutes familiars i activitats de descoberta de la natura.

  • Oci, cultura i natura.