Museu del Càntir d’Argentona a casa

Museu del càntir d'Argentona
09/04/2020 Argentona

Si no coneixes encara el Museu del Càntir d'Argentona, ara ja no tens excusa. Aquest museu de la comarca del Maresme, únic al món en la seva especialitat, et porta la seva col·lecció fins a casa teva amb imatges en 360º. 

 

On?

Museu del Càntir d’Argentona

El Museu del Càntir d'Argentona és un museu monogràfic sobre càntirs que va ser inaugurat l'any 1975 en una bella casa d'estil gòtic tardà. L'any 1997, l'edifici patia greus deficiències estructurals, motiu pel qual va tancar les portes, i no va ser fins l'any 2000 quan va ser inaugurat l'actual museu, ubicat a la Casa de Cultura.Descobreix-lo des de casa!

 

Museu del Càntir d’Argentona

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Visita virtual Monestir de Sant Cugat

Monestir de Sant Cugat
09/04/2020 Sant Cugat del Vallès

Per seguir gaudint del patrimoni des de casa, et proposem recórrer virtualment i en 360º el Monestir de Sant Cugat, el més poderós del comtat de Barcelona amb el seu magnífic claustre romànic. No t'ho pots perdre!

On?

Monestir de Sant Cugat

Plaça Octavià -

L'Oficina de Turisme de l'ajuntament de Sant Cugat del Vallès ens ofereix descobrir a través d'un  recorregut en 360º el Monestir de Sant Cugat, un dels majors exponents de l’ art medieval de Catalunya. El Claustre és considerat una joia de l’escultura romànica, dels més importants d’Europa, i un dels més ben conservats. Destaca la decoració dels 144 capitells únics. #VisitSantCugat

#VisitSantCugat

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Els molins paperers de l'Anoia

Molins paperers de l'Anoia
02/04/2020 L'Anoia

No podem sortir de casa físicament, però si que podem fer excursions virtuals. Voleu acompanyar aquest vaixell de paper a navegar pel paisatge paperer de l’AnoiaMira el vídeo!

 

On?

Comarca de l'Anoia

A partir del s. XVIII, gràcies a l'abundància d'aigua de l'aqüífer Carme-Capellades, la zona de l'Anoia va esdevenir una de les comarques papereres més importants d'Europa. Acompanyem una família a descobrir rius, rieres, recs, horts i antics molins que formen aquest paisatge tan singular. 

Un vídeo del Museu Molí Paperer de Capellades. 

 Web

Documents adjunts

Al mapa


VI Festa de la Ciència de la Universitat de Barcelona

Festa-Ciència-UB
08/05/2020 - 09/05/2020 Barcelona

Els dies 8 i 9 de maig del 2020 les investigadores i els investigadors de la UB posaran a l’abast de tothom la seva recerca.

On?

Edifici Històric de la Universitat de Barcelona

Gran Via, 585 -

La VI edició de la Festa de la Ciència de la UB inclou dues jornades.
El divendres 8 de maig serà el dia dels centres educatius. Alumnes i mestres gaudiran d’una jornada pensada especialment per a ells amb tallers, experiments i demostracions.
El dissabte 9 de maig la jornada està destinada al públic familiar i adult.
Dos matins plens de coneixement en què es podrà descobrir la recerca multidisciplinària i fonamental per a l’avenç de la societat que es fa des de la Universitat de Barcelona.

 Web

Documents adjunts

Al mapa


El mNACTEC a casa!

mNACTEC de Terrassa
02/04/2020 Terrassa

El mNACTEC ha posat a disposició de la ciutadania diversos recursos en línia, recollits al web www.mnactec.cat, per visitar el Museu sense sortir de casa.

 

On?

Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

Entre les propostes, destaquen la  visita virtual al Museu mitjançant  Google Street View, les  exposicions virtuals i selecció d’objectes al projecte  Google Arts & Culture, així com els blogs i webs temàtics sobre patrimoni industrial, científic i tècnic.

mNACTEC - Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Museu Episcopal de Vic a casa

#elMevACasa
26/03/2020 Vic


Durant aquests dies el Mev ofereix un museu online amb propostes per a totes les edats perquè puguem continuar compartint art, cultura i coneixement.

 

On?

Museu Episcopal de Vic

Heu vist mai el museu des de casa? Us proposem un recorregut per les sales del museu on podreu veure les obres d'art que s'hi exposen a través de fotografies panoràmiques de 360º. Passejeu-vos per les sales sense sortir de casa, o si ho preferiu, feu un recorregut online per les obres top del Museu, veure recorregut.

Museu Episcopal de Vic

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Els museus de Sitges al vostre abast

Museus de Sitges
26/03/2020 Sitges

Quatre museus sitgetans – el Cau Ferrat , el Museu de Maricel, el Palau de Maricel i el Museu Romàntic– es poden visitar de manera virtual a través del Google Art Project.

On?

Museus de Sitges

Amb aquesta plataforma en línia, que mostra les col·leccions d’art més importants del món i recopila milers d´espais museístics, permet fer visites panoràmiques de 360 graus i contemplar 107 obres d’art de les col·leccions dels Museus de Sitges en alta resolució. Totes les obres, a més, s’acompanyen d’una fitxa tècnica amb les dades més representatives tant del treball com del seu autor.

També s'hi ofereixen tres exposicions virtuals dedicades a la Malvasia, les Mirades del Cau Ferrat i el Sitges del Passat, i 107 obres d´art en alta resolució. 

Museus de Sitges

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Exposició de cartells seleccionats Argillà Argentona 2020

17/04/2020 - 10/05/2020 Argentona

Exposició de cartells seleccionats del concurs Argillà Argentona 2020.

On?

Museu del Càntir d'Argentona

Plaça de l'Església, 9 -

Acte inaugural, difusió pública del veredicte i lliurament del premi divendres 17 d'abril a les 19 h.
Durant l'acte inaugural de l'exposició dels cartells es farà públic el veredicte del jurat i es lliurarà el premi, dotat amb 500 €
Un cop finalitzada l'exposició el cartell guanyador quedarà exposat, permanentment, a l'espai que té habilitat el Museu en el vestíbul d'entrada, junt amb els cartells guanyadors d'edicions anteriors.

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Festival Fantosfreak

Festival Fantosfreak
13/07/2020 - 17/07/2020 Cerdanyola del Vallès

El festival de curtmetratges de gènere fantàstic, terrorífic i "freak" es celebra a mitjans de juliol al Parc del Turonet de Cerdanyola del Vallès.

On?

Cerdanyola del Vallès

Passeig del Pont 45 - Tel. 935805869

Un festival  dels més importants en el seu gènere a Catalunya. Si t'agrada allò diferent no t'ho pots perdre! Entreteniment i molta diversió, en sessions nocturnes a l'aire lliure, i l'oportunitat de conèixer i gaudir  del cinema freak, estrany, surrealista i  original.

Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Festa dels Elois

25/07/2020 - 26/07/2020 Berga

Berga s'omple de genets i cavalcadures per celebrar Sant Eloi. Una festa on l'aigua en serà la protagonista. Vine a remullar-te i a ballar el tradicional ballet de Déu!

La festa dels Elois de Berga té dos protagonistes: els cavalls i l'aigua. Sant Eloi és el patró dels traginers i com es fa per Sant Antoni, patró dels animals, cal una benedicció. A Berga s'asseguren que n'hi toqui a tothom i, a més de la benedicció religiosa, es fa la popular. Des dels seus balcons, els veïns, carregats de galledes, tupins i mànegues, s'encarreguen que els genets quedin ben remullats. Si per la Patum, el protagonista és el foc; pels Elois, és l'aigua! 

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Festival Llegendes de Catalunya

03/07/2020 - 05/07/2020 Sant Martí de Tous

Sant Martí de Tous es converteix en la capital de les Llegendes de Catalunya. No et deixis racó de la vila per recórrer i gaudeix de tots els espectacles i activitats per a tota la família!

Catalunya té al seu darrere un número molt ampli d'històries i llegendes populars de fons històric que s'han anat transmetent de generació en generació i que expliquen el seu passat. Coneix les històries populars de diferents poblacions dels països catalans. No et perdis el mercat, els Racons de Llegenda ni l'Apagada de Misteri que il·lumina el casc antic amb més de 6.000 espelmes que marquen un recorregut de llegendes misterioses i que culminen amb una última llegenda

 

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Canet Rock

04/07/2020 Canet de Mar

Canet Rock ha ressorgit en record al festival que es feia als anys 70 a Canet clamant la llibertat.

Emmirallat en les primeres edicions dels anys 70, Canet Rock reuneix els grups de moda del panorama musical català. Actuen un sol dia durant 12 hores ininterrompudament i ho fan al Pla d'en Sala de Canet de Mar, la mateixa ubicació que tenia el festival original. Es tracta d'un macroconcert que posa de manifest la bona salut de la música del país. No et perdis una cita que ja torna a ser un dels esdeveniments musicals de l'any a Catalunya! 

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Música Antiga dels Pirineus

03/07/2020 - 23/08/2020 Pobles del Berguedà

Música antiga, arquitectura romànica i Pirineus són els tres conceptes que barreja el Festival de Música Antiga dels Pirineus.

Si durant l'estiu passes uns dies al Pirineu, fes una ullada al programa del Festival de Música Antiga dels Pirineus. Molts pobles del Berguedà participen en aquesta proposta que acosta la música de l'edat mitjana als espectadors actuals. Propostes de gran i petit format, concerts espectaculars i intimistes, repertoris coneguts i grans descobertes. Músics de casa i internacionals toquen a llocs on el romànic i la natura es troben per recrear la màgia dels Pirineus

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Festival de Música a les Vinyes

Música a les Vinyes
18/07/2020 - 25/07/2020 Subirats

Viu una nit d'estiu envejable al Penedès mentre gaudeixes del Festival Música a les Vinyes. I a més de la bona música, després del concert, complementa la vetllada amb cava de Subirats i préssecs d'Ordal.

On?

Torre-ramona (Subirats)

Torre-ramona és un dels nuclis medievals més desconeguts del Penedès i ja fa anys que es converteix en l'escenari del festival Música a les Vinyes. Vine, relaxa't i gaudeix mentre escoltes música entre vinyes. Quan acabi el concert, no tinguis pressa. Pren-te una copa de cava i degusta els magnífics préssecs d'Ordal.

Consulta el programa de concerts a la pàgina web.

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Festa del Segar i del Batre

12/07/2020 Avià

Fes un viatge en el temps i coneix les feines del camp a la Festa del Segar i del Batre d'Avià. L'esmorzar de pagès, la fira d'artesans, la trobada de puntaires, el ball rodó o el popular pastís del segador acaben d'amanir la festa.

El segon diumenge de juliol, les mules i els carros tornen a sortir al camp d'Avià. Per un dia substitueixen les eines i els tractors actuals. En aquest poble del Berguedà reten un particular homenatge a la pagesia i a les feines del camp, encara molt arrelades al territori, amb la Festa del Segar i del Batre. Si hi vas, també gaudiràs d'un bon esmorzar de pagès, d'una fira artesana i del popular pastís del segador.

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Festa Major de Les Santes

Festa Major de Les Santes
25/07/2020 - 29/07/2020 Mataró

Arriba la Festa Major de Mataró en honor a Santa Juliana i Santa Semproniana. Amb més activitats i jocs que mai per fer en família. Vine a conèixer a la Família Robafaves i als Nans al so del flabiol i el tamborí!

Història, recuperació ciutadana, litúrgia i innovació són, segons Mataró, els quatre factors principals que fan de la Festa Major de les Santes una de les millors festes de Catalunya. Celebrada des de la primera meitat del segle XIX, destaca per la gran participació, il·lusió i devoció dels mataronins per la festa. Si trepitges la ciutat durant aquests dies, aquests sentiments se t'encomanaran i només podràs fer una cosa: viure les Santes tan intensament com fa qualsevol altre mataroní.

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Fira d'Herbes Remeieres

Fira d'Herbes Remeieres a Vilanova de Sau
07/06/2020 Vilanova de Sau

Si t'agraden els remeis casolans i les plantes, no pots deixar de visitar la Fira d'Herbes Remeieres de Vilanova de Sau. Un tradicional mercat d'herbolaris i artesans t'estan esperant!

On?

Vilanova de Sau

Una mostra que  aplega a moltes persones interessades en les propietats curatives i terapèutiques de les plantes, i les seves aplicacions  en sectors tan diversos com: la cosmètica, la jardineria, la gastronomia o el món de les espècies...

Tindràs l'ocasió de realitzar rutes botàniques, assistir a concerts, o participar en el ball de gegants, taller de remeis casolans,  concurs de truites o de rams de flors boscanes...,  al cor mateix de les Guilleries

Ajuntament de Vilanova de Sau

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Mercat del Préssec d'Ordal

Mercat del Préssec de l'Ordal
06/06/2020 - 30/08/2020 Subirats

Escapa't al Mercat del Préssec d'Ordal i degusta aquest préssec únic. I aprofita per gaudir amb la família o amics de la bona gastronomia envoltats de vinyes i presseguers.

De color groc intens, carnós i dolç, però amb un petit toc àcid que el fa molt agradable al paladar. Així és el préssec de l'Ordal. Una fruita que només es troba als municipis de Subirats i Avinyonet del Penedès. Si els caps de setmana d'estiu ets per la zona, acosta't al Mercat del Préssec d'Ordal, a Subirats. Una bona ocasió per conèixer-ne les seves propietats de primera mà i perquè no per passejar per les vinyes del Penedès.

Visita'ns cada dissabte i diumenge de 9 a 14 h fins a final d'agost.

 Web

Documents adjunts

Al mapa


Fira de la Ratafia

Fira de la Ratafia a Centelles
06/06/2020 - 07/06/2020 Centelles

Vine a tastar el licor més tradicional de les terres catalanes a Osona. Descobreix la Fira de la Ratafia de Centelles i coneix totes les varietats de ratafia i licors d'herbes.

Coneix totes les varietats de ratafia i licors d'herbes a la Fira de la Ratafia de Centelles. Durant un cap de setmana productors de tot Catalunya s'apleguen en aquesta localitat osonenca per promocionar el licor català més típic. Aprèn també com fer-lo a casa i quins plats es poden cuinar amb ratafia. Una mostra comercial, però també didàctica que t'ho ensenya tot sobre la beguda d'herbes més característica de Catalunya. 

 Web

Documents adjunts

Al mapa


La Nit del Tren

La Nit del Tren a Palau-Solità i Plegamans
27/06/2020 Palau-Solità i Plegamans

Si ets aficionat al ferrocarril, no et perdis la Nit del Tren. Tota una nit per compartir experiències sobre aquest apassionant mitjà de transport. T'esperem a Palau-Solità Plegamans!

On?

Parc de l'Hostal del Fum

Avinguda Camí Reial, s/n -

No hi falta de res, ni el cap d'estació ni el maquinista! La festa gran al Parc de l'Hostal del Fum, un indret que sembla tret d'un conte, és per Sant Joan, quan tots els aficionats del ferrocarril es reuneixen tota una nit per mostrar projectes i per compartir experiències sobre aquest apassionant món. És la Nit del Tren. Quina anècdota explicaries tu?

 Web

Documents adjunts

Al mapa


 

 

El servei d'agenda de www.barcelonaesmoltmes.cat queda temporalment fora de servei. Les activitats d'interès turístic que s'hi mostren no estan actualitzades.

Subscriu-te al butlletí turístic:

  • Butlletí setmanal, cada dijous a la teva bústia de correu.

  • Plans per al cap de setmana a prop de Barcelona.

  • Activitats singulars, gratuïtes o molt econòmiques.

  • Rutes familiars i activitats de descoberta de la natura.

  • Oci, cultura i natura.