Setmana Santa tradicional

Processons, representacions de la Passió, vigílies a la llum de les espelmes i dolços elaborats amb els millors productes de la terra, t'esperen més a prop del que et penses. A les comarques de Barcelona, la Setmana Santa no es viurà amb el fervor religiós d'altres llocs del món, però sí que compta amb tradicions molt arrelades que combinen sàviament l'espectacle i la litúrgia. Coneixes les claus per gaudir amb intensitat d'aquestes festes?

Una bona manera de començar la Setmana Santa és celebrar a Vic el Diumenge de Rams. Al matí, podràs aconseguir les palmes i els palmons al mercat amb més història de la ciutat, i al vespre, durant la processó dels Armats, tindràs l'oportunitat de commemorar l'entrada de Jesús a Jerusalem més de dos mil anys ençà. 

La nit del Dijous Sant la pots passar amb el seguici de persones que recorren els carrers de Badalona amb espelmes a les mans durant la processó del Silenci. Si arribes a l'Església Parroquial abans de la sortida dels passos no te'n penediràs: el Cant de la Passió que obre el ritual és molt emocionant!

Divendres Sant és el dia perfecte per assistir a qualsevol de les representacions de la Passió que s'organitzen a la província. Les més famoses són, però, les d'Olesa de Montserrat i Esparreguera. Amb interpretacions, escenografia, il·luminació i acompanyament musical de primera categoria, entendràs que hagin aconseguit incorporar-se a la llista de Festes Tradicionals d'Interès Nacional i que arribin a convertir-se també en Patrimoni de la Humanitat un d'aquests dies.

La resurrecció de Jesús se celebra a Catalunya amb la tradicional Mona de Pasqua. De pa de pessic i adornada amb fruita confitada i ous de xocolata, és una les especialitats de la terra que enriqueixen el receptari de dolços típics de Setmana Santa.  

 


Més informació:

Mercat del Ram a Vic
Processó dels Armats a Vic
Processó del Silenci a Badalona
La Passió d'Olesa de Montserrat
La Passió d'Esparreguera