Celler Joaquim Batlle

L'any 1999 neix el celler Joaquim Batlle a Tiana, a 308 metres sobre el nivell del mar i dins del Parc Natural de la Serralada de Marina, en una finca de tres hectàrees. Es tracta de La Sentiu, un terreny orientat cara a mar i sota la influència de la brisa mediterrània, anomenada foranell. El característic sòl de la zona, granític, molt erosionat i configurat de saulons blancs, aporta trets minerals als vins que elaboren. El cultiu i l'elaboració de vins que duen a terme són totalment ecològics per adequar-se a l'entorn natural que rodeja la finca. Produeixen fins a 15.000 ampolles a partir de les varietats autòctones de la DO Alella, garnatxa, pansa i picapoll, de les quals extreuen tres vins distints que reben el nom del vent de la zona: Foranell Pansa Blanca, Foranell Picapoll i Foranell Garnatxa. Formen part de la iniciativa Parc a Taula, de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, i realitzen activitats com marxes nòrdiques a l'hivern o recitals de poesia entre vinyes a la primavera i també visites enoturístiques durant tot l'any amb una degustació dels seus tres Foranells.
Varietat del Celler
Garnatxa blanca
Picapoll blanc
Xarel·lo (pansa blanca)
Denominació d'Origen
Alella
Segells i certificacions Compromís Biosphere

Al mapa