Parés Baltà

L'evolució d'aquesta empresa familiar fundada l'any 1790 resulta molt evident. L'avi va començar l'activitat a la població de les Cabanyes durant la dècada dels cinquanta. Als anys setanta es va traslladar al municipi de Pacs del Penedès, on continuava treballant el vi a doll i on va començar a elaborar i embotellar cava.El seu fill va engegar la comercialització de vi embotellat, i la tercera generació, l'actual, s'ha dedicat a la creació de vins de finca i de criances llargues en edicions molt limitades.Tot el procés, des del conreu de les 172 hectàrees de vinya de què disposen fins a la vinificació i l'embotellament, és respectuós amb el medi. De fet, substitueixen els adobs sintètics per un ramat de més de mil ovelles, que recorre durant l'hivern les finques familiars.Actualment, posen al mercat unes 700.000 ampolles de vi i cava, obtingudes de les divuit varietats de raïm que cultiven. A més de les autòctones (garnatxa, xarel·lo, macabeu i parellada), treballen amb les varietats chardonnay, sauvignon blanc, gewürztraminer, pinot noir, mencía i merlot a les zones més altes i fredes i, a les baixes i càlides, les cabernet sauvignon i franc, sirà, ull de llebre, moscatell, petit verdot i turiga nacional.Les visites a les instal·lacions de Parés Baltà, empresa dedicada exclusivament a l'elaboració de vi i cava ecològic, comencen sempre a les vinyes. Els seus responsables situen aquí bona part de l'èxit dels vins que hi elaboren. Compten amb cinc finques escampades des de la zona del Garraf fins a la serralada Prelitoral, passant per la plana del Penedès.El recorregut per les vinyes es fa per les parcel·les més properes al celler i permet descobrir alguns secrets d'aquest tradicional conreu. Després, es passa a veure el lloc on s'elabora el vi. A més de veure les diferents formes de treballar d'aquesta nissaga, s'hi conserven els enormes dipòsits de l'avi, els dipòsits mitjans del pare i els petits dipòsits de microvinificació dels fills.Finalment, a la sala de tast es poden degustar alguns productes de la casa.L'empresa Parés Baltà està adherida a la destinació Costa de Barcelona, certificada per Biosphere des del 2017.
Varietat del Celler
Cabernet sauvignon
Carinyena (samsó)
Chardonnay
Garnatxa blanca
Gewürztraminer
Macabeu
Malvasia de Sitges
Merlot
Parellada
Pinot noir
Sauvignon blanc
Sumoll blanc
Sumoll Negre
Syrah
Xarel·lo (pansa blanca)
Denominació d'Origen
Penedès
Priorat
Cava
Segells i certificacions Cercle de Turisme de la Diputació de Barcelona Compromís Biosphere

Al mapa