Bodegas Abadal

Avui dia, es tracta de l'empresa més gran i important de la DO Pla de Bages. La creació d'aquesta denominació va ser impulsada decisivament des d'aquest celler.L'empresa controla un total de 127 hectàrees de vinya (70 de pròpies i 57 d'altres pagesos) plantades amb les varietats blanques chardonnay, sauvignon blanc i picapoll, i les negres cabernet sauvignon i franc, sumoll, ull de llebre, merlot, sirà i mandó. Amb aquest fruit, elaboren deu vins sota la marca Abadal, alguns dels quals es troben entre els millors de la denominació d'origen i han estat reconeguts en diversos concursos internacionals.Les visites al celler d'Abadal captiven el visitant pel dens entorn de vinya i boscos on es troba situat. Es tracta d'un paratge que parla de la llarga tradició en el conreu de la vinya, de la qual són testimonis muts les barraques de pedra seca disseminades per les seves finques.D'aquestes construccions populars, una de les insígnies de l'empresa i de la comarca, se'n pot fer un itinerari guiat. El recorregut inclou la visita al celler de la masia del segle XII, que conserva el seu estat original.També s'hi pot veure el museu del vi, amb bótes, eines i estris de més de tres-cents anys d'antiguitat, i la col·lecció d'antics carruatges i vehicles de transport, a més del celler actual i la sala de bótes. Una degustació del vi blanc de picapoll —la varietat autòctona i més representativa del Pla de Bages— a la moderna sala de tast climatitzada posa el punt final perfecte al recorregut.El celler treballa amb un sistema propi de viticultura sostenible que li permet respectar l'entorn i utilitzar recursos naturals en la mesura del possible. Es basa en tres punts: l'ecologia (ús de tècniques alternatives que redueixin l'impacte mediambiental i l'emissió de CO²), la biodiversitat (protecció de la fauna i flora externes) i el sòl (control de la microbiologia i la compactació).
Varietat del Celler
Cabernet franc
Cabernet sauvignon
Chardonnay
Macabeu
Merlot
Picapoll blanc
Picapoll negre
Sauvignon blanc
Sumoll Negre
Ull de llebre
Mandó (garró)
Denominació d'Origen
Pla de Bages
Segells i certificacions Cercle de Turisme de la Diputació de Barcelona Compromís Biosphere

Al mapa