Capó

#
Els capons són pollastres castrats de sis mesos de vida. Mitjançant una alimentació molt especial, els animals aconsegueixen una carn molt saludable, de gran tendresa i un gust exquisit. Aquesta alimentació consisteix exclusivament en blat de moro i lleguminoses sense cap mena d'additiu. Els pollastres són criats a l'aire lliure i sense presses, seguint els mètodes tradicionals de fa segles. Els ramaders del Berguedà venen aquesta carn d'excellent qualitat des de l'any 1993, i les seves propietats li han valgut la inclusió dins la denominació de Vedella i Pollastre del Berguedà. Amb els capons es poden elaborar, entre d'altres, la recepta tradicional del pollastre de pagès: el pollastre fet al forn s'acompanya d'una salsa a base de verdures, vi, pomes trossejades i fruits secs (panses i pinyons). El capó també es pot fer rostit amb sèsam, soja i mel, o preparar-lo per fer farcellets.
Comarques
Baix Llobregat
Berguedà
Temporada
Tot l'any

Al mapa