Oleoturisme, paisatges i experiències úniques a través de l'oli

A les comarques de Barcelona, pots trobar més de 50 productes alimentaris singulars, que tenen unes característiques pròpies i excepcionals i que es troben arrelats a un territori concret. L’oli és un dels productes singulars de la Xarxa de Productes de la Terra que es produeix a diverses zones, fruit del treball, una arrelada tradició i l’amor per la terra.

Et ve de gust tastar i conèixer més sobre aquest elixir daurat? Molts dels productors ofereixen experiències d’oleoturisme a les seves finques. És una gran oportunitat per aprendre a diferenciar entre sabors, entendre el procés de producció i degustar els seus matisos únics.


 

A la comarca del Bages trobaràs diverses experiències ben completes: pots dormir entremig d’oliveres al Celler Migjorn, fer una ruta en 4x4 entre vinyes, oliveres i barraques de vinya a Oller del Mas o fer un tast de vins i olis al Celler el Molí al cor del Geoparc de la Catalunya Central.


 

Al Vallès Occidental entre els termes d’Ullastrell i Abrera descobriràs Can Morral del Molí, una finca familiar amb oliveres centenàries i autòctones de la zona de la varietat Becaruda, on podràs fer un tast d’aquesta varietat d’oli produït de forma ecològica. Al Baix Llobregat, també podràs tastar l’oli d’Olesa de Montserrrat, un oli suau, dolcenc que realça el sabor dels aliments. L’oli Oulesa és premsat al molí d’oli del municipi obert per a visites concertades durant la campanya de recollida de les olives.


 

El Vallès Oriental amaga un tresor, l’oli vera, i podràs descobrir-lo tot coneixent el procés de producció d’aquesta varietat i degustar el seu sabor afruitat i amb aromes secundàries de menta i fulla. A Masia Can Viver podràs passejar entre oliveres i relaxar-te, respirar aire pur i gaudir d’una experiència única que combina la cultura, la història i la gastronomia a través de l’oli d’oliva extra verge.


 

Ara ja ho saps, deixa’t seduir per l’aroma de les oliveres que ornen els camps mentre aprens de la mà de productors locals els secrets ancestrals de la producció de l’oli i les seves varietats. Endinsa’t als paisatges plens d’història, amb vistes panoràmiques impressionants i dona’t l’oportunitat de connectar amb la terra per degustar el sabor irresistible de l’oli de casa nostra.