Idees de viatge
L’Anoia és una comarca que es descobreix pas a pas, entre rius i camins, però també es degusta a taula. La seva gastronomia és el reflex d’una terra agrícola i ramadera, marcada per l’equilibri entre la tradició i la creativitat. No cal buscar grans artificis: els plats típics de l’Anoia neixen del producte local, cuinat amb senzillesa i saviesa. Un paisatge que entra per la vista i acaba quedant-se al paladar.
Aconseguir escapar-te amb els amics o amigues un parell de dies és d’aquells plans que t’alegren la vida. Costa consensuar el cap de setmana, el lloc, el pressupost i encara costa més deixar totes les obligacions ben ateses: la feina, els fills, els pares i l’eterna llista de coses pendents que mai no s’acaba... però quan ho aconsegueixes i de cop tens 24 o 48 hores per compartir, cuidar-te i celebrar l’amistat et retrobes a tu mateix i assaboreixes la felicitat fent el que t’agrada. Això és el que fan la Gemma i les seves amigues, cada any una s’encarrega d’organitzar l’escapada i aquest any han triat el Bages. Vols saber per què?
La verema sempre ha estat identificada amb la festa. Des de temps antics, la recol·lecció del raïm ha tingut caràcter de ritual, ja sigui pel seu arrelament a les terres mediterrànies o per la seva ànima popular amb les colles formades per veremadors i veremadores. Encara que avui dia el procés està majoritàriament mecanitzat, el moment de separar el raïm de la vinya continua essent motiu de celebració, i són molts els pobles i ciutats de les comarques de Barcelona que organitzen festes de la verema obertes a tothom. Així que treu l'agenda!
Un territori vitivinícola ple de contrastos, amable pel seu relleu amb els que el volen conèixer a peu, amb cicloturisme o amb BTT. És l'Alt Penedès, comarca propera al mar, de clima privilegiat, i en què l'oferta gastronòmica, cultural i, és clar, enoturística, fan de la visita una experiència molt agradable, qui sap si inoblidable. El projecte Penedès360 et permet recórrer-la per etapes, tant a peu com sobre dues rodes.
Si ets un amant de la bona gastronomia i t’agrada descobrir d’on venen els productes que assaboreixes, et proposem una ruta per diferents productors visitables de les comarques de Barcelona. De la fruita acabada de collir als formatges més artesans, passant per la cervesa, la xocolata, la mel i la melmelada, aquestes experiències et faran viure la gastronomia amb tots els sentits. A punt per tastar-les?
S'estan mostrant 1 - 6 de 41 resultats.
Vins i cellers
Gastronomia
Properament...
S'estan mostrant 19 - 21 de 48 resultats.
Descobreix Paisatges Barcelona
Guies i mapes
Troba tots els recursos
Barcelona és enoturisme
I ho diuen perquè, en els darrers anys, s'han ideat moltes activitats que permeten descobrir els paisatges de les diferents denominacions d'origen i, al mateix temps, tastar els vins que s'hi elaboren. Propostes interessants que lliguen el territori amb el món del raïm. Les vols conèixer?
Barcelona és enoturisme
I ho diuen perquè, en els darrers anys, s'han ideat moltes activitats que permeten descobrir els paisatges de les diferents denominacions d'origen i, al mateix temps, tastar els vins que s'hi elaboren. Propostes interessants que lliguen el territori amb el món del raïm. Les vols conèixer?
Subscriu-te al butlletí setmanal
Rep cada dijous els millors plans, rutes a la natura i activitats singulars a prop de Barcelona.
No se ha configurado ninguna vista a mostrar.