Dinosaures a Fumanya!

13/06/2020 - 31/08/2020 Fígols

Fumanya és el jaciment europeu més extens amb petjades de sauròpode del Cretaci superior i un dels més importants a nivell mundial. No et perdis el Centre d'interpretació dinosaures de Fumanya!

Где?

Centre dinosaures de Fumanya

Fa setanta milions d’anys el paisatge de Fumanya era una plana fangosa prop del mar, amb llacs poc profunds i lleres de riu que sovint s’assecaven. El mar es va enretirar progressivament i va deixar pas a rius que van esculpir el paisatge. Les empremtes dels dinosaures quedaren impreses en el fang i, un cop assecades, una capa de materials s’hi va dipositar al damunt fins a quedar solidificades en roca. La mineria de carbó a cel obert va deixar al descobert, al llarg de cinc quilòmetres, quatre grans parets verticals amb petjades i rastres dels últims dinosaures que van poblar, fa setanta milions d’anys, la Terra.

El conjunt paleontològic de Fumanya fou declarat bé cultural d'interès nacional (BCIN) l'any 2005.

És un activitat pensada per a totes aquelles persones que vulguin conèixer en profunditat el centre d'interpretació i el jaciment paleontològic de Fumanya. Visites concertades, prèvia reserva, fora de l'horari del centre per a grups (15 adults).


Per concertar visites:
Museu de les Mines de Cercs
Plaça Sant Romà, s/n. 08698 Colònia Sant Corneli. Cercs
938249025 - 938248187 - 938240336
m.cercs@diba.cat
 

 Web

Прилагаемые документы

На карте

Avís covid19
Consulteu la pàgina web de cada activitat i establiment per possibles canvis d'horaris o limitacions.

 

 

 

 

 

список рассылок

Informació COVID-19
A conseqüència de la situació actual, és molt important que consulteu la web oficial de l'entitat responsable organitzadora de l'activitat per assegurar-vos que la informació és la més actualitzada i no ha patit canvis o anul·lacions d'última hora. A més, en els vostres desplaçaments i visites, sigueu responsables i recordeu de seguir les mesures de prevenció recomanades.