Festes tradicionals, activitats culturals, itineraris guiats a la natura... Si vols estar al dia de l'agenda del cap de setmana a les comarques de Barcelona, no t'ho perdis!

Visita al Centre Dinosaures Fumanya

31/03/2018 - 30/06/2018 Fígols

Fumanya és el jaciment europeu més extens amb petjades de sauròpode del Cretaci superior i un dels més importants a nivell mundial.

 

On?

Centre d'interpretació Dinosaures Fumanya

Situat a 7Km del Museu de les Mines de Cercs -

Fa setanta milions d’anys el paisatge de Fumanya era una plana fangosa prop del mar, amb llacs poc profunds i lleres de riu que sovint s’assecaven. El mar es va enretirar progressivament i va deixar pas a rius que van esculpir el paisatge. Les empremtes dels dinosaures quedaren impreses en el fang i, un cop assecades, una capa de materials s’hi va dipositar al damunt fins a quedar solidificades en roca. La mineria de carbó a cel obert va deixar al descobert, al llarg de cinc quilòmetres, quatre grans parets verticals amb petjades i rastres dels últims dinosaures que van poblar, fa setanta milions d’anys, la Terra. El conjunt paleontològic de Fumanya fou declarat bé cultural d'interès nacional (BCIN) l'any 2005.

Horari. Març: dissabtes, diumenges i festius d'11h a 15h. Dies de Setmana Santa: dijous d'11h a 15h, divendres, dissabtes, diumenges i festius d'11h a 18h i dilluns d'11h a 15h. D'abril a juny: dissabtes d'11h a 18h i diumenges i festius d'11h a 15h. Obtindreu un 20% descompte amb l'entrada si visiteu abans el Museu de les Mines de Cercs. Informació i reserves: 938 249 025 o  bé m.cercs@diba.cat.

 Web

Documents adjunts