Gramona

La filla de la família Batlle, Pilar, es va casar el 1913 amb Bartolomé Gramona, fill del president del Gremi de Taverners de Barcelona, cofundador de la publicació La Vid Catalana. i propietari d'un magatzem de vins al seu Sant Sadurní natal. D'aleshores ençà, la família encetà l'elaboració dels primers caves al mateix carrer d'Indústria, on encara envelleixen les ampolles. Avui dia, l'empresa està dirigida per la cinquena generació de la família, amb Jaume i Xavier Gramona al capdavant. Tots dos van dirigir la construcció d'un nou celler, a ponent del poble, de línies futuristes i absolutament modernitzat pel que fa a la tecnologia. Es troba incrustat dins un turó i a sota d'una vinya de la família. A l'entorn del nou celler, Gramona disposa algunes de les parcel·les de les quaranta hectàrees de vinya pròpia que posseeix. Juntament amb unes seixanta hectàrees més d'altres propietaris proporcionen tot el raïm necessari –de les varietats xarel·lo, chardonnay, pinot noir i macabeu, principalment—per al milió d'ampolles de cava i vi que comercialitzen a l'any. Les completes visites a Gramona tenen el punt de partida a les cèntriques instal·lacions del carrer d'Indústria. Tot seguit es dirigeixen cap al nou celler dels afores de Sant Sadurní. Tornant a les instal·lacions tradicionals del carrer d'Indústria, la visita s'endinsa a les caves, on els productes Gramona completen les criances més llargues del mercat. Compleixen una mitjana de més de quatre anys, sempre amb el tradicional tap de suro i la grapa, en comptes del tap corona, més modern. El procés artesanal arriba fins al degollament manual.
Varietat del Celler
Chardonnay
Gewürztraminer
Macabeu
Merlot
Parellada
Pinot noir
Sauvignon blanc
Syrah
Xarel·lo (pansa blanca)
Denominació d'Origen
Penedès
Cava
Segells i certificacions Cercle de Turisme de la Diputació de Barcelona Compromís Biosphere

Al mapa