Bacallà

#
Antigament, quan durant la Quaresma es recomanava als catòlics practicants d’abstenir-se de menjar carn, els plats de peix es van popularitzar, sobretot perquè eren més econòmics que avui. El peix salat va esdevenir essencial, sobretot a les zones d’interior, perquè permetia una bona conservació. El bacallà, que es troba sobretot als mars freds del nord d’Europa i que es caracteritza pel baix contingut en greix, es va convertir en un dels més preuats. Encara avui és molt apreciat a la cuina. La cuina del peix salat: Hi ha un ampli receptari entorn del bacallà, que protagonitza plats com el bacallà a la llauna, típic de les fondes barcelonines del segle XIX, anomenat així pel recipient que s’emprava per cuinar-lo; el bacallà amb samfaina; amb allioli, i també bunyols, croquetes, esqueixades i brandades. La III Setmana del Bacallà de Cerdanyola us permetrà degustar aquestes i altres delícies.
Temporada
Hivern

Al mapa