Sender de Montserrat (GR 6)

Una excursió clàssica que ens porta des de Barcelona fins al Monestir de Montserrat passant per Collserola, el Vallès, el Llobregat i Montserrat.

El Sender de Montserrat GR 6 és un sender de gran recorregut de 57 km de longitud que comença a la ciutat de Barcelona, al Laberint d’Horta, i finalitza al Monestir de Montserrat. El recorregut avança a través de la serra de Collserola, la plana del Vallès, la vall del Llobregat i el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. La ruta està senyalitzada sobre el terreny amb les marques blanques i vermelles habituals dels GRs.

L’itinerari entre Barcelona i Montserrat és una excursió clàssica que es pot estructurar en tres  etapes, tot i que també hi ha excursionistes que l’aborden en una única i exigent jornada senderista. Durant la ruta passem per les comarques del Barcelonès, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat i el Bages i podem visitar elements d’interès com l’arbre monumental del Pi d’en Xandri, el Monestir romànic de Sant Cugat o les Coves del Salnitre a Collbató.

 

Més informació

Etapa 1
Del Laberint d’Horta a les Fonts
22,3 km | +601 m /  -564 m

Etapa 2
De les Fonts a Olesa de Montserrat
19,9 km | +800 m / -904 m

Etapa 3
D’Olesa de Montserrat al Monestir de Montserrat
15 km | +1.216 m / -602 m

La muntanya dels cent cims

La muntanya de Montserrat és un dels símbols culturals, espirituals i religiosos de Catalunya, un lloc on es puja per veure el santuari, la Moreneta i els nens de l'Escolania entonant el Virolai. Però Montserrat és també un parc natural amb personalitat pròpia: la que li donen les desenes d'agulles arrodonides que dibuixen la línia de cims.

Visualitzar

Rutes destacades

Rutes a prop de Barcelona

Descobreix-les al nostre perfil de Wikiloc

Descarrega't l'app Rutes BCN+

A prop de Barcelona hi ha moltes rutes, ara tens una app per descobrir-les 

Butlletí setmanal

Subscriu-te al butlletí setmanal

 

Rep cada dijous els millors plans, rutes a la natura i activitats singulars a prop de Barcelona.

Subscriu-te