Idees de viatge
La verema sempre ha estat identificada amb la festa. Des de temps antics, la recol·lecció del raïm ha tingut caràcter de ritual, ja sigui pel seu arrelament a les terres mediterrànies o per la seva ànima popular amb les colles formades per veremadors i veremadores. Encara que avui dia el procés està majoritàriament mecanitzat, el moment de separar el raïm de la vinya continua essent motiu de celebració, i són molts els pobles i ciutats de les comarques de Barcelona que organitzen festes de la verema obertes a tothom. Així que treu l'agenda!
Situada entre la serralada prelitoral i la costa mediterrània, la Denominació d'Origen Penedès és una zona privilegiada per al conreu de la vinya i, de fet, és la que més producció té a tot Catalunya. La qualitat de la terra, la influència del sol i la brisa marina expliquen bona part de l'èxit d'uns vins i uns caves capaços de sorprendre als més sibarites. La regió també té el nombre més gran de cellers, i una variada oferta enoturística que també pots gaudir en família.
A més de l’oferta cultural i l’atractiu turístic, Montserrat destaca per l’àmplia producció d’aliments i begudes arrelats al massís. Et proposem una ruta gastronòmica per diferents indrets d’aquesta muntanya tan espiritual, que es troba al cor de Catalunya.
Hi ha qui creu que la gastronomia és un paisatge posat a la taula, una afirmació sorprenent que a les comarques de Barcelona no pot ser més real. Amb una enorme diversitat de conreus i un litoral marí que és prodigiosament ric, són infinits els productes que pots descobrir cada dia al mercat, i més puntualment, a un munt de festes gastronòmiques tradicionals.
En la darrera dècada, el nombre de productors de cerveses artesanes a les comarques de Barcelona ha pujat com l'escuma. Cada any que passa la producció és més alta i més diversa, destinada a un públic cada cop més especialitzat i que cerca noves sensacions al paladar. Si t'agrada la cervesa, però també conèixer com s'elabora, pren nota d'aquestes tres cerveseres que normalment ofereixen visites a les seves instal·lacions.
L’Anoia és una comarca que té una gran diversitat de productes autòctons: des dels llegums, com el cigronet de l’Alta Anoia; els cereals, com l’arròs paperer; la gustosa botifarra de Calaf, fins a la mel de mil flors o l’oli d’oliva. El ventall de productes que es cultiven i s’elaboren a la comarca és molt ric i divers i, en alguns casos, no gaire conegut. Descobreix l’essència de la gastronomia anoienca, fent un recorregut pels sabors més preuats.
S'estan mostrant 7 - 12 de 34 resultats.
Vins i cellers
Gastronomia
Properament...
S'estan mostrant 1 - 3 de 50 resultats.
Guies i mapes
Descobreix Paisatges Barcelona
Troba tots els recursos
Barcelona és enoturisme
I ho diuen perquè, en els darrers anys, s'han ideat moltes activitats que permeten descobrir els paisatges de les diferents denominacions d'origen i, al mateix temps, tastar els vins que s'hi elaboren. Propostes interessants que lliguen el territori amb el món del raïm. Les vols conèixer?
Barcelona és enoturisme
I ho diuen perquè, en els darrers anys, s'han ideat moltes activitats que permeten descobrir els paisatges de les diferents denominacions d'origen i, al mateix temps, tastar els vins que s'hi elaboren. Propostes interessants que lliguen el territori amb el món del raïm. Les vols conèixer?
Subscriu-te al butlletí setmanal
Rep cada dijous els millors plans, rutes a la natura i activitats singulars a prop de Barcelona.
No se ha configurado ninguna vista a mostrar.