Idees de viatge
A les cinc denominacions d'origen del vi i el cava que hi ha a les comarques de Barcelona pots fer de tot: aprendre a distingir entre un vi jove i un vi de criança, participar en les tasques diàries d'un celler, descobrir les diferents varietats de raïm, dormir en una finca vitivinícola... I, si t'agrada caminar, també pots seguir qualsevol dels itineraris senyalitzats que transcorren entre vinyes. Se t'acut una manera millor de passar el cap de setmana?
El cava és conegut internacionalment i acostuma a presidir molts àpats i celebracions importants. Forma part de la nostra quotidianitat i és una de les begudes que sempre veus a taula, des que ets petit i et preguntes si aquelles bombolles que no et deixen tastar faran pessigolles a la boca. Però, has pensat mai com i per què es va començar a produir cava al Penedès? La història ens porta a Sant Sadurní d'Anoia, en uns moments dramàtics del segle XIX, quan la fil·loxera va acabar amb el 90% de les vinyes de tot Europa...
Vols veure com es cultiven les delicioses maduixes del Maresme? T'interessa conèixer el procés d'elaboració de la malvasia de Sitges? T'agradaria visitar un obrador d'embotits en plena acció o que un apicultor t'ensenyi les seves arnes? Et proposem un passeig gastronòmic per les comarques de Barcelona perquè puguis descobrir l'origen de tot el que menges.
El Bages és una terra lligada a les vinyes des del segle XVI, però, d’uns anys ençà, els vins que s’hi elaboren han aconseguit el segell de qualitat de la denominació d’origen Pla de Bages. La varietat autòctona de raïm de la comarca és la picapoll, que dona un vi blanc afruitat d’aroma fresca i d’una textura i una personalitat esplèndides, segons expliquen des de La Ruta del vi de la DO Pla de Bages.
Hi ha viatges que es fan amb els peus i d’altres, amb el cor. I després hi ha els que es fan amb el paladar. Quan un tast et transporta al passat, quan un aroma et desperta un record que creies que havies oblidat, saps que has trobat aquell racó del món que parla el teu llenguatge. Les rutes gastronòmiques del Lluçanès, el Garraf, el Penedès i Montserrat són així: un viatge per les arrels i pels sabors autèntics que ens connecten amb la terra, amb la gent i amb les tradicions que perduren. En aquest camí, el pa, la tòfona, el mató o la coca no són només aliments, sinó històries explicades amb cada mos. Prepara't per viure una aventura deliciosa, on el temps s’atura i la gana creix. A punt per fer un viatge deliciós?
S'estan mostrant 19 - 24 de 40 resultats.
Vins i cellers
Gastronomia
Properament...
S'estan mostrant 1 - 3 de 43 resultats.
Descobreix Paisatges Barcelona
Guies i mapes
Troba tots els recursos
Barcelona és enoturisme
I ho diuen perquè, en els darrers anys, s'han ideat moltes activitats que permeten descobrir els paisatges de les diferents denominacions d'origen i, al mateix temps, tastar els vins que s'hi elaboren. Propostes interessants que lliguen el territori amb el món del raïm. Les vols conèixer?
Barcelona és enoturisme
I ho diuen perquè, en els darrers anys, s'han ideat moltes activitats que permeten descobrir els paisatges de les diferents denominacions d'origen i, al mateix temps, tastar els vins que s'hi elaboren. Propostes interessants que lliguen el territori amb el món del raïm. Les vols conèixer?
Subscriu-te al butlletí setmanal
Rep cada dijous els millors plans, rutes a la natura i activitats singulars a prop de Barcelona.
No se ha configurado ninguna vista a mostrar.