Gastronomia i enoturisme

Descobreix les especialitats culinàries que han fet que la gastronomia de les comarques de Barcelona sigui un referent internacional, així com els secrets de les seves cinc denominacions d'origen per gaudir de la infinitat de matisos del vi i el cava!

Idees de viatge

No et perdis els nostres plans de gastronomia i enoturisme
<p>Gambes vermelles a la llotja de Vilanova i la Geltrú</p>

Amb més d'un centenar de quilòmetres de litoral ressaltats pel blau del Mediterrani, és fàcil d'entendre per què els municipis de Costa Barcelona tenen una relació tan estreta amb la mar. La pesca, el comerç marítim i la construcció naval regeixen els orígens de molts pobles i ciutats del Maresme, el Barcelonès, el Baix Llobregat i el Garraf, uns orígens que estan molt lluny d'haver-ne oblidat. En aquesta llarga franja de costa, la pesca continua sent-hi una de les activitats econòmiques principals, i ho pots comprovar si t'apropes a qualsevol de les llotges on se subhasten quotidianament els fruits de la mar.  

<p>Festa de la Verema d'Alella</p>

La verema sempre ha estat identificada amb la festa. Des de temps antics, la recol·lecció del raïm ha tingut caràcter de ritual, ja sigui pel seu arrelament a les terres mediterrànies o per la seva ànima popular amb les colles formades per veremadors i veremadores. Encara que avui dia el procés està majoritàriament mecanitzat, el moment de separar el raïm de la vinya continua essent motiu de celebració, i són molts els pobles i ciutats de les comarques de Barcelona que organitzen festes de la verema obertes a tothom. Així que treu l'agenda!

<p>Esclat de Foc 2021 (Foto: Associació Festa de la Fil·loxera)</p>

El cava és conegut internacionalment i acostuma a presidir molts àpats i celebracions importants. Forma part de la nostra quotidianitat i és una de les begudes que sempre veus a taula, des que ets petit i et preguntes si aquelles bombolles que no et deixen tastar faran pessigolles a la boca. Però, has pensat mai com i per què es va començar a produir cava al Penedès? La història ens porta a Sant Sadurní d'Anoia, en uns moments dramàtics del segle XIX, quan la fil·loxera va acabar amb el 90% de les vinyes de tot Europa...

<p>Ruta del pa al Lluçanès</p>

Si enyores el pa de debò, el que es feia amb mètodes artesanals, farines locals i pasta mare, t’hem de dir que encara en pots trobar a llocs com la comarca natural del Lluçanès. Una terra amb identitat pròpia, a mig camí entre la Plana de Vic i el Berguedà, on l'activitat pagesa és molt viva i on els aliments no es fabriquen: es fan. La ruta del pa i del blat forment t'encantarà tant si ets un foodie modern com un avi amb nostàlgia del passat.

<p>Cigronet de l'Alta Anoia</p>

L’Anoia és una comarca que té una gran diversitat de productes autòctons: des dels llegums, com el cigronet de l’Alta Anoia; els cereals, com l’arròs paperer; la gustosa botifarra de Calaf, fins a la mel de mil flors o l’oli d’oliva. El ventall de productes que es cultiven i s’elaboren a la comarca és molt ric i divers i, en alguns casos, no gaire conegut. Descobreix l’essència de la gastronomia anoienca, fent un recorregut pels sabors més preuats.

<p>DO Pla de Bages</p>

El Bages és una terra lligada a les vinyes des del segle XVI, però, d’uns anys ençà, els vins que s’hi elaboren han aconseguit el segell de qualitat de la denominació d’origen Pla de Bages. La varietat autòctona de raïm de la comarca és la picapoll, que dona un vi blanc afruitat d’aroma fresca i d’una textura i una personalitat esplèndides, segons expliquen des de La Ruta del vi de la DO Pla de Bages. 

S'estan mostrant 7 - 12 de 34 resultats.

Vins i cellers

Gastronomia

Properament...

No et perdis res!
Préssec de l'Ordal
Gastronomia i enoturisme

El mercat combina tradició i producte autòcton, préssecs únics collits en el punt òptim de maduració mitjançant el trac...

Tardeos: DJ, música, copes i tapes
Gastronomia i enoturisme

Gaudeix dels capvespres amb música + còctels a l'Hotel Augusta Vallès!

Cultura i tradicions

En aquesta ruta en carruatge de cavall, visitaràs l'hort i la granja d'ovelles i gallines.

S'estan mostrant 1 - 3 de 29 resultats.

Guies i mapes

Planifica la teva visita

Descobreix Paisatges Barcelona

Un territori amb cor rural

Troba tots els recursos

Barcelona és enoturisme

Els amants del turisme del vi afirmen que les comarques de Barcelona són un autèntic paradís

I ho diuen perquè, en els darrers anys, s'han ideat moltes activitats que permeten descobrir els paisatges de les diferents denominacions d'origen i, al mateix temps, tastar els vins que s'hi elaboren. Propostes interessants que lliguen el territori amb el món del raïm. Les vols conèixer? 

 

                       

                       

                       

Barcelona és enoturisme

Els amants del turisme del vi afirmen que les comarques de Barcelona són un autèntic paradís

I ho diuen perquè, en els darrers anys, s'han ideat moltes activitats que permeten descobrir els paisatges de les diferents denominacions d'origen i, al mateix temps, tastar els vins que s'hi elaboren. Propostes interessants que lliguen el territori amb el món del raïm. Les vols conèixer? 

 

 

 

 

 

 

 

Butlletí setmanal

 

Subscriu-te al butlletí setmanal


Rep cada dijous els millors plans, rutes a la natura i activitats singulars a prop de Barcelona.

Subscriu-te

No se ha configurado ninguna vista a mostrar.