Turisme sostenible
10 idees per ser un turista responsable
Idees per a un viatge sostenible
Si t'agrada combinar passejades amb banys al mar, estàs de sort: a les comarques de Barcelona trobaràs molts camins que et permeten explorar a peu la costa. Senyalitzats i abalisats, sovint també compten amb plafons informatius de les característiques de la ruta. Un autèntic esforç perquè ningú es perdi i tothom pugui conèixer el valor paisatgístic i natural d'aquesta zona del Mediterrani.
Arribes al divendres sense temps per planejar el cap de setmana? Potser et ve de gust canviar d’aires sense empassar-te les cues de l'autopista. Doncs molt més a prop del que et penses tens moltes opcions per gaudir de la cultura i la natura de forma respectuosa i sostenible. Segurament ja coneixes el compromís per la sostenibilitat turística; el que potser encara no has descobert són aquests llocs que et faran gaudir de moments inoblidables. Els descobrim?
És fàcil parlar de sostenibilitat, però a vegades costa més portar-la a la pràctica. A l'hora de pensar en els plans pel cap de setmana o en una escapada més llarga pot ser que no sàpigues per on començar a buscar, per això avui t'oferim algunes de les millors propostes per practicar un turisme responsable al Vallès Oriental.
S'estan mostrant 1 - 3 de 23 resultats.
Cerca recursos amb compromís sostenible Biosphere
-
Giró del Gorner
Cellers de vi i cava Costa BarcelonaGiró del Gorner gaudeix d'una situació excepcional, en un entorn aïllat i envoltat d'un mar verd de ceps. S'hi elaboren una gran varietat de vins exclusivament amb raïm propi. Gaudiràs d'una visita familiar i personalitzada on recorreràs la vinya i el procés del vi i el cava.
-
Cellers Carol Vallès
Cellers de vi i cava Costa BarcelonaEls Cellers Carol Vallès compten amb una llarga tradició familiar en el conreu de la vinya i l'elaboració de vi i cava. Les seves vinyes a Subirats inclouen varietats com xarel·lo, macabeu i chardonnay. La visita permet explorar les vinyes i la cava i aprendre sobre el procés d'elaboració del cava, i conclou amb una degustació dels seus productes.
-
Celler Joaquim Batlle
Cellers de vi i cava Costa BarcelonaEl celler Joaquim Batlle es funda el 1999 a Tiana, dins del Parc Natural de la Serralada de Marina. A la seva finca produeixen vins ecològics a partir de les varietats autòctones de la DO Alella. Formen part de la iniciativa Parc a Taula i ofereixen activitats i visites enoturístiques amb degustació durant tot l'any.
-
Jean Leon
Cellers de vi i cava Costa BarcelonaJean Leon és un celler del Penedès fundat el 1963 i reconegut per la producció de vins de clos i varietats nobles. Té una història vinculada a Hollywood i treballa amb les varietats cabernet sauvignon, cabernet franc i chardonnay. Avui, el Centre de Visites Jean Leon ofereix una experiència completa amb projeccions, museu, visites a les instal·lacions i tast de vins.
-
Recaredo
Cellers de vi i cava Costa BarcelonaRecaredo és pionera en agricultura biodinàmica i s'hi verema tot el raïm a mà. Són admirats per l'esforç, la passió i l'honestedat de la família Mata. Endinsa't en el món vitivinícola amb el seu recorregut subterrani per les instal·lacions on es realitza tot el procés del cava.
-
Família Torres
Cellers de vi i cava Costa BarcelonaLa família Torres té una tradició vinícola de més de tres segles al Penedès. Els vins i brandis de Torres són reconeguts en l'àmbit mundial. El seu celler està a prop de Barcelona i ofereix visites exclusives, tastos i maridatges. El jardí-restaurant El Celleret permet gaudir de la cuina mediterrània amb vistes a la vinya Mas La Plana i la muntanya de Montserrat.
-
Caves Pere Ventura
Cellers de vi i cava Costa BarcelonaLa tradició vitivinícola de la família Ventura s'inicia el segle XIX. Des de llavors, l'empresa treballa varietats blanques i negres per produir vins i caves. Les Caves Pere Ventura combinen modernitat i tradició: el celler a Sant Sadurní d'Anoia té un disseny contemporani i tecnologia avançada, i coexisteix amb les caves subterrànies tradicionals. S'ofereixen visites a les instal·lacions amb una degustació dels productes de la casa.
-
Els Roures
Restaurants PirineusEls Roures ofereix una cuina tradicional del Berguedà. Emplaçat en un entorn natural idíl·lic, envoltat de boscos, està especialitzat en guisats i carns de caça a la brasa. És recomanable anar-hi a la tardor, quan els bolets acompanyen moltes de les seves propostes culinàries.
-
El Nou-Cents
Restaurants Costa BarcelonaQualitat i respecte per la tradició són les bases de la gastronomia d'El Nou-Cents, un restaurant de cuina d'autor. Partint de la cuina catalana tradicional, busca mantenir els sabors propis dels productes del Maresme aplicant tècniques d'última generació.
-
Parató
Cellers de vi i cava Costa BarcelonaParató és un celler familiar amb una llarga tradició. La família Elías va fundar el celler a Pla del Penedès el 1975. Conserva detalls arquitectònics de l'antic celler de Sants i ofereix una zona de degustació a la masia Can Respall. Forma part del consorci Vinya-Celler-Masia i produeix vi i cava de diverses varietats. Les visites inclouen un recorregut pel celler, la història de la família i les caves subterrànies.
Guies sostenibles
Subscriu-te al butlletí setmanal
Rep cada dijous els millors plans, rutes a la natura i activitats singulars a prop de Barcelona.