Albet i Noya

La finca de Can Vendrell data del segle XIII i es dedica al conreu de la vinya des de l'edat mitjana. La família Albet va arribar-hi l'any 1903 de la mà de Joan Albet i Rovirosa, contractat per realitzar-hi les tasques de replantació de la vinya després de la fil·loxera. A partir d'aleshores, va quedar-s'hi com a encarregat i va reiniciar l'elaboració de vins.L'any 1924, Joan Albet i Rion i Joan Albet i Carbó van modernitzar el procés d'elaboració i van encarregar la construcció del celler modernista. Aquell edifici encara és un dels espais més interessants per a les visites, juntament amb l'antiga masia. La generació següent, amb Josep Maria i Antoni Albet i Noya al capdavant, va fer un gir molt important, amb la introducció pionera a tot l'estat del cultiu i l'elaboració de vi ecològic a partir del 1979. A més, van aprofitar la possibilitat d'adquirir finalment la finca en propietat l'any 1986. Actualment han bastit un nou celler en un edifici integrat a l'entorn que els dona les màximes garanties per a l'elaboració i l'emmagatzematge de vins de qualitat. També han reconvertit en ecològiques la totalitat de les 76 hectàrees de vinya que conreen. A més, desenvolupen un projecte experimental per a la reintroducció de diverses varietats anteriors a la fil·loxera, en una tasca d'arqueologia del vi.Una masia medieval, un celler modernista, un nou celler ultramodern integrat a l'entorn i unes de les primeres vinyes ecològiques són els principals reclams de la visita a Albet i Noya. Degustar els seus vins i escumosos és el plaer reservat per al final de la visita. Des de bon principi els visitants queden impressionats per l'entorn en què es troba el celler. Aïllat de qualsevol nucli de població, Albet i Noya està envoltat de vinyes en una zona de turons ondulats a prop de Sant Pau d'Ordal, al municipi de Subirats. La masia medieval obre les portes a les visites, que se centren sobretot en el celler modernista annex i en un passeig per les vinyes, que es pot fer a peu o en bicicleta elèctrica. També es pot veure la nova i espectacular nau on s'han ubicat altres dependències del celler, com el bar de vins o la cava, completament funcional. Altra vegada a la masia, es pot gaudir de la degustació dels productes ecològics de la casa en una sala de degustació equipada. Finalment, qui ho vulgui pot comprar els vins i els escumosos a la botiga.
Varietat del Celler
Cabernet sauvignon
Chardonnay
Garnatxa blanca
Garnatxa negra
Macabeu
Merlot
Moscatell de gra petit (Frontignan)
Parellada
Pinot noir
Sauvignon blanc
Syrah
Ull de llebre
Viognier
Xarel·lo (pansa blanca)
Denominació d'Origen
Penedès
Segells i certificacions Cercle de Turisme de la Diputació de Barcelona Compromís Biosphere

Al mapa