Pèsol

#
El pèsol (Pisum sativum) és una planta de la família de les lleguminoses la llavor de la qual és comestible. Es conrea a Europa des de fa més de cinc mil anys i els seus grans verds i tendres s’han convertit en una de les verdures més populars. A Catalunya és molt valorat el pèsol del Maresme, de la varietat del pèsol garrofal. També és conegut a la zona com el pèsol de Llavaneres, per la seva gran qualitat, que s’aconsegueix gràcies a les condicions climàtiques de la zona. Els pèsols es poden menjar sols o com a acompanyament. Els amants d’aquestes verdures poden apropar-se a les Jornades de Cuina de Primavera de Pineda de Mar (Maresme), que se celebren del 16 de maig al 7 de juny. Durant aquestes jornades els restaurants de la zona ofereixen plats elaborats amb productes típics de la zona, entre els quals no falten els pèsols, tan típics d’aquesta estació. Un dels plats estrella elaborats amb aquesta verdura són els pèsols ofegats.
Comarques
Maresme
Temporada
Primavera

Al mapa